
Juridische hulp door een letselschade jurist of advocaat in Amsterdam
Onze hoofdstad is een drukke plek. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Ben je slachtoffer van een ongeval waarbij je letselschade opgelopen hebt? Een letselschade advocaat of jurist in Amsterdam staat voor je klaar. Hij helpt je met gratis juridische bijstand om de maximale schadevergoeding te behalen voor jouw situatie. De kosten die wij maken kunnen verhaald worden op de tegenpartij. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor letselschadevergoeding of smartengeld? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen je direct of jouw letselongeval in Amsterdam in aanmerking komt voor een schadevergoeding.
Letselschade advocaat vs letselschade jurist
Als je een letselschade advocaat in Amsterdam zoekt, dan kunnen onze juristen jou verder helpen. Een letselschade advocaat is namelijk pas nodig als het echt tot een complexe rechtszaak komt, en dit komt in de praktijk weinig voor. Bovendien is een letselschade jurist vaak gratis en een letselschade advocaat niet. Dit heeft ermee te maken dat deze iets meer bevoegdheden heeft: een advocaat mag in de rechtszaal verder gaan dan een letselschade jurist. Echter is slechts in uitzonderlijke gevallen echt de inzet van een letselschade advocaat nodig. Bovendien zijn de meeste letselschade juristen van LetselSchade.nl (ook die uit Amsterdam) universitair opgeleid en zeer ervaren, wat de kwaliteit van onze diensten waarborgt. Als een advocaat toch nodig blijkt, hebben wij nauwe contacten met een letselschade advocaat in Amsterdam en kunnen we je doorverwijzen.


Letselschade specialist in Amsterdam: mr. Koc
Mr. Mustafa Koc heeft als letselschade jurist voor de regio Amsterdam de benodigde expertise in het letselschade vak. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met letselschade en is dus met recht een ervaren letselschadespecialist te noemen. Hij gaat altijd voor de meest rechtvaardige schadevergoeding. Daarnaast staat hij er bij ons om bekend om altijd erg betrokken te zijn bij de slachtoffers van letselschade, hij weet zich altijd goed te verplaatsen in jouw situatie.
Mr. Mustafa Koc heeft bovendien Rechten gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Bij LetselSchade.nl vinden we het belangrijk dat al onze medewerkers hoogopgeleid zijn. Met onze ervaren juristen verzekeren wij jou van een zo stevig mogelijke positie met een zo hoog mogelijke schadevergoeding. Lees meer over Mr. Koc.
Letselschade in Amsterdam, wat kan ik claimen?
Als je letselschade oploopt in Amsterdam, dan is dat vaak niet alleen in de vorm van fysiek letsel. Hier komen allerlei zaken bij. Door de gevolgen van het letsel kan het bijvoorbeeld zijn dat je bepaalde zaken niet meer kunt. Misschien heb je reiskosten om eens in de zoveel tijd naar het ziekenhuis te gaan. Ook kun je vaak minder werken (verloren arbeidsvermogen), en heb je minder energie voor het huishouden en andere zaken. Daarnaast kun je last krijgen van psychische of emotionele klachten. Enkele voorbeelden van letselschade die je kunt claimen zijn:
- Reiskosten;
- Verlies aan arbeidsvermogen (inclusief extra’s zoals pensioenopbouw, lease auto, verloren promoties in de toekomst, etc.);
- Vergoeding voor werk in de tuin dat je niet meer kunt doen (hangt af van de grootte van je tuin en tijd die dat kost);
- Een vergoeding voor studievertraging als je die hebt opgelopen;
- Huishoudelijke hulp (afhankelijk van grootte van huishouden en type woning);
- Eventuele medische hulpmiddelen;
- Smartengeld.

Letselschade opgelopen in Amsterdam? Vertel ons jouw verhaal
Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen of je mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding.
Wij geven je gratis advies en helpen bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor op het opgelopen letsel.
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Smartengeld Amsterdam
Je kunt altijd smartengeld claimen voor jouw ongeluk in Amsterdam. Een ongeluk gaat je namelijk niet in de koude kleren zitten. Het heeft dus impact op jouw emotionele welzijn. Niet alleen door de directe gevolgen van het ongeluk (de schrik), maar ook juist door zaken die jou in de toekomst erg beperken (dit noemen we ‘verminderde levensvreugde’). Denk er bijvoorbeeld aan dat je door het ongeval nooit meer durft te rijden. Of dat je aan je letsel zware littekens hebt overgehouden, waardoor je je erg schaamt. Smartengeld is een vergoeding hiervoor. Claim jouw smartengeld in Amsterdam bij LetselSchade.nl en wij zorgen dat je een zo rechtvaardig mogelijk bedrag krijgt.
Voorkom een lange strijd om je schadevergoeding!
Je hebt wellicht wel eens verhalen gehoord uit je omgeving of op tv (bv. Radar) waarbij mensen onnodig lang op hun schadevergoeding moeten wachten. Of akkoord gaan met een te lage schadevergoeding, waardoor zij lang niet uit de kosten komen. De misstanden die vaak ontstaan door verzekeraars vinden wij vreselijk en wij willen die hoe dan ook voorkomen. Onze letselschade experts ondersteunen jou daarin en zorgen dat jij een zo rechtvaardig mogelijke schadevergoeding krijgt. En mocht er geen actie komen vanuit de verzekeraar van de tegenpartij, dan schakelen we een letselschadeadvocaat voor je in. Zo doen we er alles aan om een vervelende, slepende strijd om jouw schadevergoeding te voorkomen.

Onze aanpak

Ontvang een gratis indicatie

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Veelgestelde vragen
Onder letselschade vallen alle kosten die ontstaan door een ongeval waar je letsel aan hebt overgehouden. Het kan gaan om lichamelijk letsel en psychisch letsel. Bij lichamelijk letsel kan je denken aan kneuzingen, littekens, botbreuken, open wonden, blauwe plekken, hersenletsel en amputatie. Bij psychisch letsel kan je denken aan een angststoornis, depressie, een posttraumatische stressstoornis of een burn-out.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval door het toedoen van een ander en je hebt door het ongeval letselschade opgelopen, dan heb je recht op de vergoeding van je kosten. Maar hoe wordt de hoogte van je letselschadevergoeding precies berekend?
Berekenen van de letselschade
Het berekenen van de hoogte van je letselschadevergoeding is lastiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Zo wordt de immateriële schade en materiële schade meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding. Bij het berekenen van je letselschadevergoeding wordt rekening gehouden met de specifieke situatie van een letselschadeslachtoffer. Hierbij kan gedacht worden aan:
- Leeftijd van het slachtoffer
- Aard van het letsel
- Hersteltijd
- Mate van arbeidsongeschiktheid
- Gevolgen voor het dagelijks leven
- Toekomstige schade als gevolg van het ongeval
Aan de hand van de specifieke situatie wordt bekeken welke schadeposten voor vergoeding in aanmerking komen. Om het bedrag aan smartengeld te bepalen, zoeken wij vaak aansluiting bij jurisprudentie wat betrekking heeft op soortgelijke situaties. Dit is het geheel van uitspraken van rechters.
Mocht je letselschade hebben opgelopen door het toedoen van iemand anders, dan zijn er een tal van schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Een voorbeeld van zo’n schadepost is het verlies van arbeidsvermogen. Als je als gevolg van een ongeval arbeidsongeschikt raakt, dan loop je in sommige gevallen inkomsten mis omdat je niet kan werken. De aansprakelijke wederpartij dient deze kosten te dragen.
Andere veelvoorkomende schadeposten zijn:
- Medische kosten
- Reiskosten
- Huishoudelijk hulp
- Zelfwerkzaamheid
- Studievertraging
- Aanpassingen aan de woning
Er bestaan nog meer schadeposten waar de wederpartij aansprakelijk voor gehouden kan worden. De letselschadejuristen van Letselschade.nl brengen alle schadekosten voor je in kaart en dienen deze vervolgens in bij de aansprakelijke wederpartij.
De aansprakelijke wederpartij is op grond van de wet verplicht om de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. De letselschadejurist van Letselschade.nl dient dient de nota in bij de aansprakelijke wederpartij, waardoor wij kosteloos voor je aan de slag kunnen.
Let op dat sommige letselschade advocaten vragen om een bepaald percentage van je schadevergoeding af te dragen. Dit honorarium kan nadelig zijn voor een letselschadeslachtoffer, omdat het percentage achteraf wordt verrekend met de uiteindelijke schadevergoeding. Bij ons is het inschakelen van een belangenbehartiger geheel kosteloos voor het slachtoffer.
De aansprakelijke partij dient op grond van artikel 6:96 van het Burgerlijk Wetboek de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. Dat maakt dat het inschakelen van onze letselschadejuristen altijd kosteloos is voor het slachtoffer.
Letselschade advocaten kunnen echter wel een bepaald percentage vragen van de schadevergoeding, het honorarium. Het is om deze reden raadzaam om je eerst goed in te lezen voordat je een letselschade advocaat inschakelt. Onze letselschade juristen gaan daarentegen wel geheel kosteloos voor jou aan de slag. Wij sturen je geen factuur op en wij houden ook geen percentage in van je schadevergoeding. Neem vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden.
Meer veelgestelde vragen