
Advocaat bij letselschade in Gouda
Veel mensen denken dat alleen een letselschade advocaat ze kan helpen bij hun letsel door een ongeval in Gouda. Dat is niet waar. Beiden zijn belangenbehartigers, maar eigenlijk komt een advocaat pas in het spel bij de complexere gevallen. Bijvoorbeeld wanneer de aansprakelijkheid lastig is vast te stellen, of als het verband tussen het ongeval en het letsel onduidelijk is.
Voordelen van een letselschadejurist boven een advocaat:
- geen rechtszaak nodig met al het gedoe eromheen
- korter traject = sneller je geld
- in 95% van de gevallen een mooie schadevergoeding met alleen een jurist
Onze letselschadejuristen rondom Gouda
De letselschadespecialisten van LetselSchade.nl zijn gevestigd in diverse locaties verspreid over het hele land. Rondom Gouda zijn diverse letselschadejuristen werkzaam: zo is er een letselschadejurist in Zoetermeer en Barendrecht. Onze geselecteerde letselspecialisten:
- zijn hoogopgeleid
- hebben minstens 10 jaar ervaring in het vak
- worden continu bijgeschoold
Vaak komen onze letselschadejuristen bij Gouda, van oorsprong uit de verzekeringswereld. Hun behoefte aan het helpen van letselschadeslachtoffers heeft ze naar ons toe getrokken. Het voordeel van deze mensen is dat ze dus aan beide kanten hebben gestaan. Op die manier kunnen ze jou optimaal ondersteunen bij het verhalen van jouw letselschade. En voor jou een maximale schadevergoeding regelen!


Soorten letselschade die wij vergoeden
Welke letselschade je hebt, is per geval verschillend. Zo ben je natuurlijk alleen extra kosten kwijt voor de oppas als je kinderen hebt, en gelden vergoedingen voor studievertraging alleen voor studenten en scholieren. Er zijn altijd materiële kosten en immateriële kosten. De materiële letselschade zijn zaken als:
- medische kosten
- reiskosten
- verlies aan verdienvermogen (bij arbeidsongeschiktheid)
- studievertraging (met name bij scholieren en studenten)
- kosten voor huishoudelijke hulp
- kosten voor onderhoud in en om het huis en in de tuin.
- reparatie- en vervangingskosten (bijvoorbeeld een telefoon)
Onder de immateriële letselschade valt het smartengeld: een compensatie voor leed, pijn en gederfde levensvreugde als gevolg van het letsel.
Letselschade door verkeersongeval in Gouda
Rondom Gouda komt veel verkeer samen. Het is dus niet gek dat hier regelmatig verkeersongevallen gebeuren. Ben je slachtoffer van een verkeersongeval in Gouda, dan gebeurt het vaak dat je hier letsel en daarmee dus letselschade aan overhoudt. Dit kan uiteenlopen van aangezichtsletsel tot aan een whiplash of hersenletsel. Maar ook psychisch letsel is een goede mogelijkheid. Het ongeval heeft bijvoorbeeld zo’n grote impact op je gehad dat je hieraan een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebt overgehouden. Daarvoor kun je smartengeld krijgen, maar ook bijvoorbeeld een vergoeding voor therapie.

Wat te doen na letselschade bij een ongeval?
Heb je letselschade opgelopen door een ongeval, dan moet de schuldige hier altijd voor betalen. Dit staat in artikel 6:162 van het Burgerlijk Wetboek. Maar wie is de schuldige, oftewel: wie is er aansprakelijk? Wil je de aansprakelijkheid kunnen aantonen, en sterk staan tegenover de verantwoordelijke tegenpartij? Dan moet je een aantal dingen goed regelen. Wat je in zo’n geval sowieso moet doen:
- Een arts opzoeken. Zorg dat je letsel medisch goed vastgelegd wordt; dit geldt als bewijsstuk in de letselschadezaak.
- Schadeformulier invullen. Dit is wettelijk verplicht en hieruit valt veel informatie op te maken over de rol van beide partijen in het ongeluk.
- Minimaal 2 getuigen verzamelen. Met getuigen sta je sterker, bij letselSchade.nl nemen we daarom alleen zaken aan die minimaal 2 getuigschriften
Wat wij aanraden dat je doet bij letselschade, om nog sterkere positie te hebben:
- Camerabeelden verzamelen van de omgeving van het ongeluk in Gouda
- Maak foto’s. Of laat deze maken, van de omgeving, de verkeerssituatie (of in arbeidssituatie in het geval van een ongeluk op de werkplek) en de schade en het letsel
Letselschade advocaat of jurist in Gouda
Wil je hulp bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij? Een goede keuze. Een letselschade advocaat of jurist in de omgeving Gouda helpt je graag om jouw letselschade claimen. Onze letselschadespecialisten zitten voor je klaar. Ook aan de telefoon en achter Whatsapp. Bel ons dus of stuur een appje, en wij komen snel bij je terug!
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Wie is aansprakelijk bij een verkeersongeval?
Voor de aansprakelijkheid van een verkeersongeval zijn een aantal uitgangspunten:
- De zwakke verkeersdeelnemer wordt wettelijk beter beschermd dan de sterke. Een fietser krijgt bijvoorbeeld altijd minstens 50% van de schade vergoed, ook bij schuld.
- Ben je onder de 14, dan krijg je per definitie 100% schadevergoeding.
Wie is aansprakelijk bij een bedrijfsongeval?
In principe kun je altijd de werkgever aansprakelijk stellen voor letselschade bij een bedrijfsongeval: een ongeluk op de werkvloer of tijdens werktijd. De werkgever moet namelijk voldoen aan de zorgplicht. Heeft hij hier niet aan voldaan, bijvoorbeeld door onvoldoende instructies of slechte werkomstandigheden? Dan is er sprake van werkgeversaansprakelijkheid. Je hoeft niet vast in dienst te zijn om schade te verhalen bij de werkgever. Ook als zzp’er, uitzendkracht of stagiair kun je in veel gevallen de werkgever aansprakelijk stellen voor jouw letsel.
Wie is aansprakelijk bij een ongeluk met een dier?
Stel je bent gebeten door hond. Of je krijgt op de manege in Gouda een schop van een paard of valt hier tijdens het rijden vanaf. Dan is in alle gevallen de eigenaar van het dier aansprakelijk. Dit is dus de hondeneigenaar, respectievelijk de manage. Noteer altijd de contactgegevens van de tegenpartij, zodat je hem of haar aansprakelijk kunt stellen.

Onze aanpak

Ontvang een gratis indicatie

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Veelgestelde vragen
Je hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.
Bij materiële schade moet je denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:
- kosten voor huishoudelijk hulp
- medische kosten
- verlies aan verdienvermogen
- kosten voor het aanpassen van de woning.
Bij immateriële schade moet je denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kan je denken aan:
- Verminderde levensvreugde
- Verdriet
- Pijn
Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van je totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat je krijgt waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen.
In de meeste gevallen is het direct duidelijk welke partij de verkeersregels heeft overtreden. Maar het kan ook zijn dat beide partijen een verkeersfout hebben begaan, waardoor beide partijen aansprakelijk zijn voor de ontstane letselschade. We spreken dan van een gedeelde aansprakelijkheid.
Ook bij een gedeelde aansprakelijkheid heb je recht op een schadevergoeding, maar dan wordt slechts een gedeelte van je schade vergoed. Bij het berekenen van de hoogte van je schadevergoeding wordt gekeken naar de ernst van de gemaakte verkeersovertreding en de aard en ernst van het letsel. Naar aanleiding daarvan wordt een schuldverdeling opgemaakt. Het kan zijn dat elke partij voor de helft aansprakelijk is, maar het kan ook zijn dat een van de partijen voor 75% aansprakelijk is en de andere partij voor 25%. Dit is geheel afhankelijk van de omstandigheden van het geval.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.
Als een vriend(in) of familielid letsel heeft opgelopen en nog in het ziekenhuis ligt, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact met de juristen van Letselschade.nl op te nemen. Wij beoordelen of er op juridisch vlak sprake is van een zaak. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op.
Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Je belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.
Op grond van de wet zijn er twee soorten schade, namelijk vermogensschade en ander nadeel. Bij vermogensschade moet je denken aan schade dat concreet berekend kan worden, zoals het verlies aan verdienvermogen en de medische kosten die je maakt na een ongeval. Met ander nadeel wordt de immateriële schade bedoeld. Dit wordt ook wel smartengeld genoemd. De belangenbehartigers van Letselschade.nl kunnen hierover meer vertellen, neem vrijblijvend contact met hen op.
Meer veelgestelde vragen