Terug naar overzicht
± min

70% van verkeersdrempels in België zijn gevaarlijk!

Zeven van de tien (=70%) verkeersdrempels in Belgie kunnen autoschade veroorzaken. Dit blijkt uit een steekproef van de Belgische automobilistenvereniging Touring.

Uit het in België populaire nieuwsblad ‘Nieuwsblad.be’blijkt dat veel Belgen zich beklagen; met name leden van de automobilistenvereniging Touring België; het best te vergelijken met de in Nederland opererende ANWB. Volgens het Belgische Nieuwsblad beklagen leden van Touring zich over schade aan hun auto door het rijden over een verkeersdrempel.  “Daarom hebben we onze wegenwachters opdracht gegeven steekproeven uit te voeren naar de plateaus waar ze zelf over moeten", aldus Danny Smagghe van Touring. "Nu blijkt dus dat zeven op de tien drempels niet aan de wettelijke voorschriften beantwoorden.”

Het Nieuwsblad.be meldt dat de meeste verkeersdrempels te hoog zijn. "Normaal mag een verkeersdrempel niet hoger zijn dan twaalf centimeter. Maar door de recente harde winter, komen heel  veel verkeersdrempels veel hoger.” aldus Smagghe. Dat komt doordat gemeenten hun verkeersdrempels graag met klinkers aanleggen. Die klinkers worden op een ondergrond met zand gelegd. Door de harde winter was daar veel waterinsijpeling en die ondergrond is gaan verzakken waardoor de klinkers nu ook wegzakken en de verkeersdrempels nog hoger komen te liggen. Nu moet je bij heel veel drempels je snelheid minderen tot 20 km/h om er zonder schade over te geraken.  Wij gaan dit aanklagen!” Aldus Touring.