Terug naar overzicht
± 2 min

Verkeersongevallen met letselschade, ook deze BN’ers veroorzaakten dat

Letselschade bij een ongeval veroorzaken of doormaken: het kan iedereen overkomen. Zo ook BN'ers. Tv-presentator Frits Barend schepte met zijn auto een fietser in Amstelveen. Het slachtoffer raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Barend kwam met zijn auto uit de Katerstraat en wilde de Amsterdamseweg opdraaien, maar zag de fietser over het hoofd. De Ambulance moest er aan te pas komen. Het slachtoffer was aanspreekbaar maar moest mee naar het ziekenhuis. Hoe het haar vergaat, is (nog) niet bekend. Zoals gebruikelijk bij een aanrijding kreeg de tv-presentator een blaastest. Frits Barend bleek niet te hebben gedronken. Hij bleef bij het slachtoffer totdat ze naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Frits Barend is niet de eerste BN'er die een verkeersongeval met letselschade aan een ander veroorzaakt. Deze drie Bekende Nederlanders gingen hem voor:

2010 - Tv-presentator Ron Brandsteder

Ron Brandsteder veroorzaakte op 19 april 2010 een ernstig auto-ongeluk in Eindhoven. Bij het fietsongeval raakte een 15-jarige fietsster zwaargewond. Het meisje brak een been en een duim. Het verkeersongeval gebeurde toen Brandsteder op weg was naar de uitreiking van een BankGiro Loterijprijs in Eindhoven. Op de kruising wachtte Brandsteder op een passerende fietser, waarna hij met zijn Jaguar fel optrok. Daarbij zag hij de fietser over het hoofd en veroorzaakte zo een verkeersongeval met letselschade als gevolg.

1997- Zanger Marco Bakker

Marco Bakker reed op 31 oktober 1997 op het parkeerdek van de Amsterdam Arena na een dollemansrit de 38-jarige Arja Mesker uit Snelrewaard aan. Het slachtoffer, moeder van twee kinderen, overleed later in het ziekenhuis. De schuld van het verkeersongeval lag wat de rechter betreft geheel bij Bakker. Het vonnis luidde: De verdachte verkeerde ten tijde van het verkeersongeval zodanig onder invloed van alcohol dat aangenomen moet worden dat zijn vaardigheid, reactiesnelheid en beoordelingsvermogen daardoor negatief werden beïnvloed. Bakker werd ook nadrukkelijk veroordeeld op grond van artikel 6 van de Wegenverkeerswet waarin 'dood door schuld' - anders dan in het Wetboek van strafrecht - 'opzettelijk' moet zijn gepleegd.

1995 - Voetballer Patrick Kluivert

Kluivert veroorzaakte op 9 september 1995  een dodelijk verkeersongeval toen hij met een geleende en onverzekerde rode BMW-M3-cabriolet met te hoge snelheid een andere bestuurder aanreed. Hierbij kwam een Vlaardingse schouwburgdirecteur om het leven. De vrouw van het slachtoffer liep ernstig letsel op. Kluivert reed met een snelheid van minimaal 89,2 kilometer per uur op een vijftig kilometer weg en stelde hierbij de verkeersveiligheid ernstig op de proef. Voor de rechtbank staat vast dat de aanrijding te vermijden was geweest als Kluivert vijftig had gereden. Behalve tot 240 uren dienstverlening (in de plaats van zes maanden gevangenisstraf) werd de negentienjarige Ajax-vedette veroordeeld tot anderhalf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid en tot een voorwaardelijke straf van drie maanden met een proeftijd van twee jaar.

Gratis hulp en advies

Verkeersongeval met letselschade opgelopen? Wij beantwoorden graag uw vragen over Letselschade(bedragen), het claimen van smartengeld of het inschakelen van een letselschadebureau. Bel onze helpdesk gratis op 0880 112 129. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.