Terug naar overzicht
± min

Veel jonge automobilisten niet verzekerd tegen letselschade

Jonge automobilisten in Nederland zijn bij een auto-ongeval onvoldoende verzekerd tegen letselschade. Ze kiezen vaak voor de goedkoopste autoverzekering zonder aanvullende verzekering, zo blijkt uit een inventarisatie van goedkoopsteautoverzekering.net Niet verstandig want juist jonge/onervaren bestuurders lopen risico op een ongeval met letsel.

Jonge automobilisten (37 procent van de bestuurders onder de 30 jaar) hebben een vijf keer zo groot ongevalsrisico als ervaren autobestuurders. Hoe dat komt? Een mogelijke verklaring is overmoed, zo blijkt uit een enquête van Allianz. 84 procent van de jongeren vindt namelijk dat hij of zij een goede bestuurder is en 30 procent denkt beter te rijden dan hun ouders.

Jaarlijks 350.000 slachtoffers medisch behandeld
De overmoed komt de jonge bestuurder echter duur te staan wanneer hij of zij door roekeloos en/of stoer gedrag betrokken raakt bij een (eenzijdig) auto-ongeval. Hierbij blijft de schade meestal niet beperkt tot blikschade. Jaarlijks worden gemiddeld 350.000 slachtoffers, naar aanleiding van een verkeersongeval, medisch behandeld voor letselschade. De meeste materiële schade kan prima worden vergoed door een afgesloten autoverzekering. Schade aan de bestuurder en inzittenden, oftewel letselschade, valt echter niet onder de dekking van de autoverzekering.

Snel stijgende autoverzekeringspremie
En dat is precies het probleem. Omdat jonge automobilisten (zonder schadevrije jaren) een groter ongevalsrisico lopen dan ervaren autobestuurders, stijgt hun autoverzekeringspremie al snel en hard. Gevolg is dat jongeren volgens goedkoopsteautoverzekering.net vaak kiezen voor de goedkoopste autoverzekering, zonder aanvullende verzekering. Niet wetende dat ze daarmee niet verzekerd zijn tegen eventuele letselschade. Wanneer sprake is van een eenzijdig ongeluk, is de schade vaak op niemand te verhalen. De medische kosten (die flink op kunnen lopen) zijn daarom voor eigen portemonnee.

Schade Verzekering Inzittende
Welke verzekering dekt letselschade bij bestuurder en inzittenden dan wel? Door een Schade Verzekering Inzittende (SVI) af te sluiten zijn bestuurder en alle inzittenden hier wel tegen verzekerd. Een SVI vergoedt lichamelijke en geestelijke schade veroorzaakt door een verkeersongeval. Letselschade van de bestuurder en inzittenden kunnen daarom verhaald worden op een SVI, maar dan moet deze wel afgesloten zijn. Weten welke aanvullende autoverzekeringen er zijn? Kijk op Independer.nl.

Bron: goedkoopsteautoverzekering.net

Hulp bij letselschade
Letsel opgelopen tijdens een auto-ongeval? Neem gerust telefonisch contact op met onze helpdesk. Bel gratis 0880 112 129 en wij geven u direct advies.