Terug naar overzicht
± 1 min

Schadeformulier invullen: 7 tips

Na een aanrijding is het belangrijk om het schadeformulier in te vullen. Wanneer u letsel hebt opgelopen, is dit formulier een belangrijk document bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Hoe u dat het beste doet? Wij geven 6 tips.

Tip 1: Geef letsel aan

Hebt u klachten of bent u gewond als gevolg van de aanrijding? Geef het letsel aan bij vraag 3 (gewonden). Het letsel hoeft niet ernstig te zijn. Hoofdpijn of een stijve nek zijn vormen van letsel en die kunnen duiden op een whiplash. Vaak ontstaan de echte klachten pas na een paar dagen.

Tip 2: Vul altijd het schadeformulier in

Vul het schadeformulier altijd in, ook al lijkt er op het eerste gezicht geen schade of letsel te zijn. Het kan zijn dat u eenmaal thuis toch schade ontdekt of lichamelijke klachten krijgt door de aanrijding. Het is belangrijk dat u dan over de juiste gegevens van de tegenpartij beschikt en dat de toedracht van de aanrijding is vastgelegd.

Tip 3: Vul het schadeformulier direct in

Na een aanrijding vult u het schadeformulier het beste zo snel mogelijk in. Zo voorkomt u dat er achteraf onenigheid ontstaat over de schade en het ontstaan ervan. Probeer het schadeformulier daarom ter plekke in te vullen. Bovendien is uw schadevergoeding vaak sneller geregeld met een juist ingevuld schadeformulier.

Tip 4: Noteer de gegevens van de tegenpartij

Noteer de naam en het adres van de schuldige, net als zijn of haar verzekeringsgegevens en kenteken. Als de tegenpartij schuldig is aan de aanrijding, heeft u recht op gratis juridische bijstand. Dit is ook het geval wanneer er sprake is van letsel.

Tip 5: Noteer ook de getuigen 

Noteer de namen en adressen van de getuigen. Ook als dit medepassagiers of familieleden zijn. Zij kunnen u helpen de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Tip 6: Laat beide partijen het schadeformulier ondertekenen

Let erop dat zowel u als de tegenpartij de voorkant van het formulier ondertekent. Geef in geen geval uw ingevulde versie mee aan de ander zonder zelf een ondertekend exemplaar te houden. Als u zelf geen exemplaar van het formulier heeft, maak dan een foto met uw smartphone.

Tip 7: Neem contact op met de Letselschade Helpdesk

De Letselschade.nl beantwoord graag uw vragen over aansprakelijkheid bij letselschade, smartengeld voorbeelden, het claimen van smartengeld of het inschakelen van een letselschadebureau. Bel onze helpdesk gratis op 0880 - 112 130. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. Buiten openingstijden kan u uw schade melden via het contactformulier. Wij nemen dan binnen 1 werkdag contact met u op.