
Welke letselschade kan ik claimen?
Ben je betrokken geweest bij een verkeersongeval in de buurt van Leiden? Ben je op je werk gevallen of heb je tijdens werktijd een auto-ongeval gehad? In alle onderstaande gevallen kun je terecht bij de specialisten van Letselschade.nl:
Gratis juridische hulp door een letselschade jurist of advocaat in Leiden
Leiden is een drukke plek en een ongeval kan iedereen overkomen. Ben je slachtoffer van een ongeval waarbij je letselschade opgelopen hebt? Een letselschade advocaat of jurist in Leiden staat voor je klaar. We helpen je met gratis juridische bijstand om de maximale schadevergoeding te behalen voor jouw situatie. De kosten voor onze diensten verhalen wij altijd op de tegenpartij, waardoor je niets aan ons hoeft te betalen. Dat is in de Nederlandse wet goed geregeld. Weet je niet zeker of je in aanmerking komt voor letselschadevergoeding of smartengeld? Neem dan contact met ons op, dan komt een van onze letselschade juristen in Leiden vrijblijvend langs voor een intake- en adviesgesprek.


Twee letselschadejuristen in omgeving Leiden
Wij hebben twee letselschadejuristen in de buurt van Leiden werken: zowel in Leidschendam als in Zoetermeer. We stellen ze hieronder graag kort aan je voor.
Jan-Willem Berg, NIVRE Register-Expert en letselschadejurist (Leidschendam e.o.)
Jan-Willem Berg heeft 15 jaar ervaring in diverse letselschadezaken, en heeft zowel expertise aan de verzekeringskant, als ook aan de slachtofferkant. Dit laatste is waar hij zich het beste bij voelt en zijn kwaliteiten als belangenbehartiger zijn tweeledig. Aan de ene kant biedt hij een luisterend oor, maar in ‘keiharde’ onderhandelingen kan hij de juiste stevigheid bieden. Hij claimt dus graag de maximaal haalbare schadevergoeding voor jou!
Lees meer over Jan-Willem
Rienko Smith, NIVRE Register-Expert (Zoetermeer e.o.)
Ook Rienko Smith heeft een NIVRE Register-registratie, wat betekent dat hij net als Jan-Willem met regelmaat zijn vakkennis bijhoudt middels diverse studies en opleidingen. Aan het begin van zijn carrière in 1998 was hij werkzaam bij een verzekeraar, waar hij zich op den duur het letselschade vak eigen maakte. In 2009 heeft hij als letselschade expert de overstap gemaakt naar LetselSchade.nl omdat zijn voornaamste ambitie is om dienstbaar te zijn aan het slachtoffer.
Lees meer over Rienko
Hoe hoog is het schadebedrag?
De hoogte van het schadebedrag dat we voor je kunnen claimen, is vooraf lastig te voorspellen. Iedere zaak is uniek en voor iedere zaak bereiden onze letselschade specialisten hun claim altijd uiterst zorgvuldig en nauwkeurig voor, met diverse berekeningen en afwegingen. We gebruiken hierbij de ANWB Smartengeldgids als leidraad, waarin zaken uit het verleden staan met het uitgekeerde schadebedrag. Hoe dan ook gaat het altijd om jóuw specifieke schade. Hoe hoog de schadevergoeding is, hangt af van meerdere factoren. Onder andere:
- De ernst van het letsel;
- Hoe lang je in het ziekenhuis hebt gelegen;
- De lengte van het herstel;
- Je leeftijd ten tijde van het ongeluk.
De letselschade advocaat uit Leiden haalt juridisch gezien alles uit de kast om de maximale schadevergoeding te claimen, die voor jouw situatie rechtvaardig is. Onze belangenbehartigers willen niets liever dan jouw financiële situatie terugdraaien naar die van voor het ongeluk. Maar het belangrijkste: onze cliënten zijn blij met onze aanpak. Bekijk ook onze reviews.

Vertel direct je verhaal!
Heb je letselschade en vraag je je af hoe je nu verder moet? Bel ons of stuur ons een Whatsappje. We vertellen je direct hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is. En natuurlijk hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen!
Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Letselschade in Leiden: welke kosten kan ik claimen?
Als je letselschade oploopt in Leiden, dan is dat niet alleen fysieke schade, in de vorm van medisch letsel. Door de gevolgen en de impact van het letsel is de kans groot dat je bepaalde zaken niet meer of minder goed kunt. Mogelijk kun je op je werk minder aan (verloren arbeidsvermogen), en heb je minder energie voor het huishouden. Of heb je last van psychische klachten, waarvoor je behandeling nodig hebt. Enkele voorbeelden van letselschade die je kunt claimen zijn:
- Reiskosten. Voor bijvoorbeeld taxiritten of het ov naar de specialist. Of indirect; je moet er een vriend of familielid voor aanspreken (ook deze informele kosten tellen).
- Verlies aan arbeidsvermogen (inclusief extra’s zoals pensioenopbouw, lease auto, verloren promoties in de toekomst, etc.);
- Vergoeding voor werk in de tuin dat je niet meer kunt doen (hangt af van de grootte van je tuin en tijd die dat kost);
- Een vergoeding voor studievertraging als je die hebt opgelopen;
- Huishoudelijke hulp (afhankelijk van grootte van huishouden en type woning);
- Eventuele medische hulpmiddelen;
- Smartengeld.
Werkwijze Letselschade.nl bij letselschade in Leiden
Ons landelijk netwerk van erkende letselschadespecialisten, waaronder onze letselschade jurist in Leiden, helpt je graag met persoonlijk advies. Tijdens een gratis gesprek bij jou thuis beantwoorden wij je vragen en nemen we de vervolgstappen met je door. We brengen je in contact met één van onze letselschade specialisten in de buurt van Leiden, deze bepaalt wie aansprakelijk gesteld kan worden. En of er eventueel een letselschade advocaat moet worden ingeschakeld. Dan vragen wij een voorschot van de claim voor je op om de tijd financieel te kunnen overbruggen en gaan we over op de officiële claim. Bij de afronding van de claim zorgen wij voor de volledige administratieve afhandeling.

Onze aanpak

Ontvang een gratis indicatie

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid

Voorschot van de schadeclaim bepalen

Indienen definitieve claim + nazorg
Veelgestelde vragen
In de meeste gevallen is bij een kop-staartbotsing de achteroprijder aansprakelijk. Er wordt vanuit gegaan dat de achteroprijder namelijk niet voldoende afstand heeft bewaard of onvoldoende oplettend is geweest. Hier bestaan echter uitzonderingen op. Vraag onze letselschadejuristen wie in jouw geval aansprakelijk is, want er kunnen verkeerssituaties voordoen waarbij de achteroprijder niet aansprakelijk is voor de schade na het ongeval:
- Er kunnen verkeerssituaties voordoen waarbij de voorste automobilist plotseling abrupt gaat remmen, waardoor de achteroprijder geen kant op kan en noodgedwongen tegen de voorligger aan botst. In dat geval is de achteroprijder niet aansprakelijk.
- Daarnaast kan het zijn dat de voorste auto de achteroprijder afsnijdt. In dat geval wordt het ongeval niet veroorzaakt, omdat de achteroprijder onvoldoende afstand heeft gehouden. Ook in dit geval zal de achteroprijder niet aansprakelijk zijn voor het letsel van de voorste automobilist.
Wie in welke verkeerssituatie aansprakelijk is voor een ongeval is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Als je contact opneemt met een van onze letselschadejuristen dan kunnen wij direct voor je nagaan of je juridisch gezien een haalbare zaak hebt.
Je hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die je hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.
Bij materiële schade moet je denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:
- kosten voor huishoudelijk hulp
- medische kosten
- verlies aan verdienvermogen
- kosten voor het aanpassen van de woning.
Bij immateriële schade moet je denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kan je denken aan:
- Verminderde levensvreugde
- Verdriet
- Pijn
Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van je totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat je krijgt waar je recht op hebt als je letselschade hebt opgelopen.
Je kan het beste zo spoedig mogelijk een belangenbehartiger inschakelen. De belangenbehartiger stelt namelijk direct vast of de tegenpartij aansprakelijk is. Mocht de belangenbehartiger vragen om meer bewijs te vergaren om de aansprakelijkheid van de wederpartij te kunnen bewijzen, dan is dat in een vroeg stadium nog mogelijk.
Als er enige tijd is verstreken na het ongeval dan is het krijgen van bewijs vaak niet eenvoudig en bovendien kan het zijn dat je vordering dan verjaart. Op grond van de WAM heb je namelijk drie jaar de tijd om schadevergoeding te claimen via de WAM-verzekering. Vraag onze experts naar de mogelijkheden voor een schadevergoeding van de geleden letselschade.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is afhankelijk van de omstandigheden. Hoe complexer een zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Wanneer een letselschadeslachtoffer ernstig letsel heeft opgelopen en een lang behandeltraject moet ondergaan, dan zal een letselschadezaak logischerwijs ook langer duren dan een zaak waarbij het letsel bestaat uit een aantal schaafwonden en kneuzingen.
Hoe lang een letselschadezaak duurt is verder ook afhankelijk van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. Onze letselschadejuristen zorgen voor een voortvarende start van de letselschadezaak, neem vrijblijvend contact op.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en je hebt letselschade opgelopen door het toedoen van een ander, dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor een letselschadeslachtoffer prettig is om vooraf te weten wat je kan verwachten gedurende dit traject. Vandaar dat wij de belangrijkste stappen voor je op een rij hebben gezet:
1. Neem contact op met letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen of jouw zaak op juridisch vlak, kansrijk is.
2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl jouw bij het inschakelen van een belangenbehartiger.
3. Jouw belangenbehartiger verzamelt juridisch en medisch bewijs.
4. Jouw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is.
5. Jouw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op jouw letselschadevergoeding aan.
6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen.
7. Jouw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade.
8. Jouw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast.
9. De definitieve schade kan worden berekend.
10. In een vaststellingsovereenkomst wordt jouw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.
Meer veelgestelde vragen