✔ Kosteloos juridische hulp                         ✔ Rechtvaardige schadevergoeding               ✔ Altijd in de buurt

Schadevergoeding bij fietsongevallen

Wanneer u met uw fiets bent aangereden door een motorvoertuig, dan is de eigenaar of de houder van de sterke verkeersdeelnemer (motorrijtuig) aansprakelijk voor de letselschade die u bij het fietsongeval hebt opgelopen. Fietsers worden namelijk door de Nederlandse Wegenverkeerswet beschermt bij een aanrijding (fietsongeluk) met een sterke verkeersdeelnemer, zoals bijvoorbeeld een auto. De aansprakelijkheid op grond van de Wegenverkeerswet is een vorm van risicoaansprakelijkheid, omdat de schuld of verwijtbaarheid niet hoeft te worden aangetoond om een schadevergoeding voor het fietsongeval vast te stellen. Alle schade die u door het fietsongeval heeft opgelopen, zoals schade aan uw fiets en verwondingen, wordt daardoor vergoed door de verzekering van de tegenpartij.

Aansprakelijkheid aanrijding met auto en fiets

Wanneer u als fietser op een openbare weg betrokken bent bij een verkeersongeval waarbij u wordt aangereden door een auto, is de eigenaar of de houder van de sterke verkeersdeelnemer (motorrijtuig) 100% aansprakelijk voor de schade. Er zijn een aantal situaties waarin hiervan kan worden afgeweken.

  • wanneer de eigenaar van het motorvoertuig overmacht aan kan tonen
  • wanneer sprake is van eigen schuld bij de benadeelde (de fietser).
  • wanneer de eigenaar van het motorvoertuig geen overmacht aan kan tonen en de fietser geen eigen schuld heeft aan het fietsongeluk, dan moet de eigenaar van het motorvoertuig 100% van de geleden schade vergoeden.

Schadevergoeding fietsongeval bij eigen schuld

Van eigen schuld bij de fietser is sprake wanneer het fietsongeval mede aan het verkeersgedrag van de fietser te wijten is, zoals door rood rijden of ’s avonds zonder licht fietsen. Voorwaarde is wel dat de fietser 14 jaar of ouder is. Wanneer er sprake is van eigen schuld door de fietser bij het fietsongeval, dan krijgt de fietser nog steeds minimaal 50% van de schade vergoed. De eigenaar van de auto zal dan minimaal 50% van de geleden schade moeten vergoeden.

Direct uw verhaal vertellen?

Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog de letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.

Bel gratis 0880 112 130Whatsapp ons: 06-159 559 48Meld jouw schade online

Kinderen onder 14 jaar altijd 100% schadevergoeding bij fietsongeval

Kinderen jonger dan 14 jaar krijgen extra bescherming in het verkeer. Wanneer zij betrokken zijn bij een fietsongeval waarbij zij zijn aangereden door een auto, motorfiets, bromfiets of scooter, hebben zij altijd recht op volledige schadevergoeding (100 %).

Ook wanneer zij zelf schuldig zijn aan het ontstaan van het ongeval. In ieder geval zal de schadevergoeding voor het fietsongeval uitgekeerd moeten worden.

In 6 stappen uw schadevergoeding bij fietsongeval:

Gratis hulp bij het claimen van letselschade?

Wij beantwoorden graag jouw vragen over letselschade, het claimen van een letselschadevergoeding of het inschakelen van een letselschadebureau. Je ontvangt binnen één werkdag een reactie.

Hoe kunnen wij je bereiken?

Heb je een vraag of wil je graag persoonlijk de situatie bespreken? Je kan altijd het contactformulier invullen

Letselschade.nl specialisten
Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Je kan ons bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 uur en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen.