🚶‍♂️ Lopende zaak na fietsongeval, kan ik overstappen?

Het kan zijn dat je niet tevreden bent met je huidige belangenbehartiger, omdat hij slecht bereikbaar is, niet genoeg vaart zet achter de zaak of tegen een te laag bedrag wil schikken met de tegenpartij. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je, naast het feit dat je slachtoffer bent geworden van het ongeval, ook nog eens slachtoffer wordt van de handelingen van je belangenbehartiger. Je kan in dat geval je zaak geheel vrijblijvend laten beoordelen door een van onze letselschadejuristen. Dit wordt ook wel een second opinion genoemd.

Lopende zaak rechtsbijstandsverzekeraar, letselschadekantoor of advocaat

Als je een lopende zaak hebt bij een rechtsbijstandsverzekeraar dan kunnen wij in de meeste gevallen de zaak kosteloos overnemen. Loopt je letselschadezaak echter bij een ander letselschadekantoor of letselschade advocaat, dan is het verstandig om na te gaan bij je huidige belangenbehartiger of je al dan niet kosteloos mag overstappen. Dat heeft ermee te maken dat je huidige belangenbehartiger gedurende het letselschadetraject kosten maakt die hij of zij indient bij de aansprakelijke wederpartij.

Kosten bij overstappen 

Als je besluit om over te stappen, dan kan het zijn dat je huidige belangenbehartiger de gemaakte kosten niet meer kan declareren bij de aansprakelijke wederpartij en deze kosten daarom op jou wil verhalen. In de meeste gevallen kan je echter geheel kosteloos overstappen. Wij sturen je in dat geval een overname machtiging. Met een getekende overnamemachtiging kunnen wij het dossier opvragen bij je vorige belangenbehartiger.

Terug naar overzicht