
Schadevergoeding na verkeersongeval
Wil je graag weten hoe hoog de schadevergoeding na jouw verkeersongeval is? Neem dan contact met ons op. Wij gaan er dan voor zorgen dat je krijgt waar je recht op hebt. Voor jou als slachtoffer is onze hulp helemaal gratis. De kosten die wij maken om je te helpen moeten altijd door de aansprakelijke tegenpartij betaald worden. Vertel ons je verhaal en laat ons je bijstaan. Onze ervaren juristen regelen graag de hoogst haalbare schadevergoeding voor jou!
- Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding
Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat je altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt na een verkeersongeval. - Gratis hulp en advies
Onze hulp is voor jou gratis, bij Wet is geregeld dat de aansprakelijke partij betaalt. - Altijd bij je in de buurt
We hebben in elke provincie letselschade experts werken, gespecialiseerd in letselschade na een verkeersongeval.
Laat gratis je schadevergoeding claimen bij letselschade na een verkeersongeval
Wanneer je letselschade oploopt terwijl je niet zelf (geheel) schuldig bent aan het verkeersongeval, dan heb je vaak recht op een schadevergoeding. Je kunt dan de letselschade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij.
In sommige gevallen is de veroorzaker van het verkeersongeval niet bekend. Als het verkeersongeval door een motorrijtuig is veroorzaakt, kan een beroep worden gedaan op het Waarborgfonds Motorverkeer. Dat kunnen wij dan uiteraard voor je uitzoeken.


Soorten schadevergoeding na een verkeersongeval
Er zijn vele soorten schadevergoeding die je bij letselschade door een verkeersongeval kunt eisen. Denk bijvoorbeeld aan:
- Inschakelen van huishoudelijke hulp
- Inkomstenverlies
- Reiskosten
- Medische kosten
- Smartengeld (immateriële schadevergoeding)
- Helpen bepalen wat in jouw situatie van toepassing is, kun je aan ons toevertrouwen.
De stappen van het regelen van een schadevergoeding bij LetselSchade.nl
Ontvang een gratis indicatie
Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid
Voorschot van de schadeclaim bepalen
Indienen definitieve claim + nazorg
Direct je letselschade claimen ten gevolge van een verkeersongeval?
Bel ons, whatsapp ons of stuur ons een e-mail. Dan vertellen we je direct hoe hoog de vergoeding voor jouw letselschade ongeveer kan zijn. Ook helpen we je graag om deze schadevergoeding na het verkeersongeval zo snel mogelijk te krijgen.
Letselschade.nl: Al ruim 14 jaar dé partij voor letselschadeslachtoffers bij verkeersongevallen
Letselschade.nl is al ruim 14 jaar hét loket waar slachtoffers van een verkeers- of bedrijfsongeval, medische misser of een ander ongeval terecht kunnen met vragen over het persoonlijk opgelopen letsel. Dat kan zijn voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor een vriend, vriendin, kennis of familielid.
Wij beantwoorden niet alleen de brandende vragen die er zijn vlak na een ongeval, wij adviseren ook over de juridische stappen die genomen kunnen worden om de schade vergoed te krijgen van de verantwoordelijke van het verkeersongeval.

Veelgestelde vragen over letselschade na een verkeersongeval
Als letselschadeslachtoffer heb je na een verkeersongeval recht op smartengeld. Dit is een vergoeding voor de emotionele schade die je hebt opgelopen na het ongeval, het is dus een vergoeding voor alle geleden pijn en verdriet.
Deze onzichtbare schade kan niet in geld worden uitgedrukt. Het is om deze reden dan ook niet mogelijk om op voorhand aan te geven hoe hoog je vergoeding aan smartengeld zal zijn. Het berekenen van smartengeld is specialistisch werk, onze letselschadejuristen claimen kosteloos het maximale smartengeldbedrag voor het slachtoffer.
Wel zijn er een aantal factoren belangrijk bij het berekenen van de hoogte van je schadevergoeding. Zo zal onder andere gekeken moeten worden naar het type letsel dat je hebt opgelopen, de tijdsduur van het herstel, de pijn die je hebt geleden, of er sprake is van blijvend letsel, of je littekens overhoudt aan het ongeval, de mate van arbeidsongeschiktheid, de impact van het ongeval op je leven en je leeftijd. Aan de hand van deze punten zal de hoogte van je smartengeld berekend worden.
Mocht je letselschade hebben opgelopen door het toedoen van iemand anders, dan zijn er een tal van schadeposten die voor vergoeding in aanmerking komen. Een voorbeeld van zo’n schadepost is het verlies van arbeidsvermogen. Als je als gevolg van een ongeval arbeidsongeschikt raakt, dan loop je in sommige gevallen inkomsten mis omdat je niet kan werken. De aansprakelijke wederpartij dient deze kosten te dragen.
Andere veelvoorkomende schadeposten zijn:
- Medische kosten
- Reiskosten
- Huishoudelijk hulp
- Zelfwerkzaamheid
- Studievertraging
- Aanpassingen aan de woning
Er bestaan nog meer schadeposten waar de wederpartij aansprakelijk voor gehouden kan worden. De letselschadejuristen van Letselschade.nl brengen alle schadekosten voor je in kaart en dienen deze vervolgens in bij de aansprakelijke wederpartij.
De hoogte van je schadevergoeding bij een verkeersongeval is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:
- Ernst van het letsel
- Herstelduur van het herstel
- Mate van arbeidsongeschiktheid
- Impact van het ongeval
- Schade die je in de toekomst zult lijden
Aan de hand van deze factoren wordt bepaald wat de hoogte van de schadevergoeding is. Zoals gezegd beïnvloedt het herstelproces de hoogte van de schadevergoeding. Bij auto-ongelukken ontstaan bijvoorbeeld vaak whiplash klachten. Het herstel van een whiplash kan zeer traag gaan. Soms houden slachtoffers zelfs blijvende klachten over aan een whiplash. In dat soort gevallen zal de hoogte van de schadevergoeding hoger uitvallen.
Ook de mate van arbeidsongeschiktheid speelt een grote rol bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Mocht je door je letsel niet kunnen werken en loop je daardoor inkomen mis dan spreekt het voor zich dat dit een grote schadepost is dat ook meegenomen wordt in de schadevergoeding.
Gelet op het feit dat meerdere factoren bepalen wat de hoogte van de schadevergoeding is kan niet op voorhand worden gezegd hoe hoog de schadevergoeding zal uitvallen.
Als je kind onder de 14 jaar is en betrokken is geraakt bij een verkeersongeval met een motorvoertuig dan wordt de schade altijd voor 100% vergoed. Dit is ook het geval als je kind volledig aansprakelijk is voor het verkeersongeval. Dit heeft ermee te maken dat kinderen onder de 14 jaar vanwege hun onberekenbaarheid en impulsiviteit meer gevaar veroorzaken in het gemotoriseerde verkeer. Zij zien de gevaren in het verkeer niet en dat maakt dat de kans op letselschade bij een kind onder de 14 jaar veel groter is.
Kinderen 14 jaar of ouder
De regel geldt niet voor kinderen van 14 jaar of ouder. Als zij betrokken raken bij een verkeersongeval met een motorvoertuig dan krijgen zij 50% van de schade vergoed. Dit wordt ook wel de 50%-regel genoemd. Fietsers/voetgangers worden gezien als zwakke verkeersdeelnemer en zij worden dan ook door de wet extra beschermd, waardoor zij krijgen 50% van de schade vergoed ongeacht de vraag wie de verkeersregels heeft overtreden.
Als je betrokken bent geweest bij een ongeval en je hebt letselschade opgelopen door het toedoen van een ander, dan heb je mogelijk recht op een schadevergoeding. Wij kunnen ons voorstellen dat het voor een letselschadeslachtoffer prettig is om vooraf te weten wat je kan verwachten gedurende dit traject. Vandaar dat wij de belangrijkste stappen voor je op een rij hebben gezet:
1. Neem contact op met letselschade.nl voor gratis advies. Wij beoordelen of jouw zaak op juridisch vlak, kansrijk is.
2. Wanneer gewenst, helpt Letselschade.nl jouw bij het inschakelen van een belangenbehartiger.
3. Jouw belangenbehartiger verzamelt juridisch en medisch bewijs.
4. Jouw belangenbehartiger stelt vast of de tegenpartij aansprakelijk is.
5. Jouw belangenbehartiger stelt de tegenpartij aansprakelijk voor de opgelopen schade en vraagt een voorschot op jouw letselschadevergoeding aan.
6. De tegenpartij moet de aansprakelijkheid (gedeeltelijk) erkennen.
7. Jouw belangenbehartiger inventariseert de nog te lijden schade.
8. Jouw belangenbehartiger en de tegenpartij stellen de medische eindtoestand vast.
9. De definitieve schade kan worden berekend.
10. In een vaststellingsovereenkomst wordt jouw definitieve schade vastgelegd en de zaak afgewikkeld.
De kosten voor letselschadeslachtoffers kunnen na een ongeval hoog oplopen. De kosten kunnen bestaan uit gemiste inkomsten omdat je arbeidsongeschikt geraakt bent of medische kosten die onder je eigen risico vallen van je zorgverzekering. Maar het kan ook zijn dat je toevallig net midden in een verhuizing/verbouwing zit en als gevolg van het ongeval je werkzaamheden in en rondom het huis moet staken. Dit wordt ook wel zelfwerkzaamheid genoemd. Deze schadepost komt ook voor vergoeding in aanmerking.
Er zijn een tal van schadeposten waar je als slachtoffer zijnde niet direct aan denkt. Wij zijn er dan ook om je gedurende het hele letselschadetraject kosteloos bij te staan. Wij stellen niet alleen de wederpartij aansprakelijk, maar wij brengen ook alle schadeposten in kaart en dienen deze bij de aansprakelijke partij in.
Meer veelgestelde vragen