Wie is de beste letselschade specialist?

Verschillende typen belangenbehartigers.

Expert schadevergoeding regelen

Wanneer je letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan heb je in Nederland recht op een schadevergoeding. Een belangenbehartiger zoals een rechtsbijstandsverzekeraar of een letselschade expert, zoals een advocaat of jurist, kan jou hierbij helpen. Maar wat is nu een goede letselschade advocaat? Kies je überhaupt wel voor een advocaat? Doe je goed om de beste letselschade jurist in te schakelen die kosteloos voor jou een schadevergoeding regelt? Wat is het verschil tussen een advocaat, letselschade advocaat en een jurist? Dit zijn zomaar wat vragen die je vast hebt als je slachtoffer bent van letselschade.

Wees gerust. LetselSchade.nl adviseert en helpt jou kosteloos om hierin de beste keuze te maken.

Wat is een belangenbehartiger?

Een belangenbehartiger behartigt jouw belangen tijdens het schaderegelingsproces, oftewel de behandeling van de letselschade. Een belangenbehartiger kan bijvoorbeeld een letselschade advocaat zijn of een letselschade jurist zijn. De belangenbehartiger heeft als taak om het ongeval te beoordelen en de schadevergoeding voor jou te regelen. Daarbij houdt hij gedurende het hele schadeproces contact met je.

logo-nationaal-keurmerk-letselschade-png_-375×128

Aangesloten bij het Nationaal Keurmerk Letselschade

Alle belangenbehartigers en letselschadeprofessionals van LetselSchade.nl zijn aangesloten bij het letselschade keurmerk

Ontvang een rechtvaardige schadevergoeding

Onze beste letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u altijd de hoogst haalbare schadevergoeding krijgt.

Gratis hulp en advies

Onze hulp is voor u gratis, de tegenpartij betaalt de juridische bijstand

Altijd bij u in de buurt

Een landelijk netwerk van specialisten en juristen. Wij werken alleen voor slachtoffers.

Typen belangenbehartigers

Er zijn diverse typen belangenbehartigers zoals letselschade advocaten, schadebehandelaars van rechtsbijstandsverzekeraars, letselschadekantoren, juristen en slachtofferorganisaties zoals het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Het is belangrijk dat je een belangenbehartiger inschakelt die voor jou kosteloos aan de slag gaat. In de wet is namelijk bepaald dat slachtoffers hulp van een letselschade specialist mogen inschakelen bij het verhalen van de letselschade. De rechtsbijstand is voor het slachtoffer kosteloos. De partij die schuld heeft moet ook de (redelijke) kosten voor een belangenbehartiger betalen. Een afgesloten rechtsbijstandverzekering is dus niet noodzakelijk als je slachtoffer bent van een letselongeval.

Voor slachtoffers is niet altijd duidelijk wat het verschil is tussen een letselschade advocaat of een letselschade jurist. Dat snappen wij maar al te goed. Daarom leggen wij het verschil tussen deze twee experts in letselschade hieronder uit.

De beste belangenbehartiger voor jouw letselschade

Bij het claimen van letselschade doe je er goed aan om vooraf te informeren of de belangenbehartiger gespecialiseerd is in letselschade. Er zijn advocaten die het vak letselschade erbij doen. Dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit van de dienstverlening.

Over het algemeen is het schaderegelingstraject een lastig en langdurig proces waarbij ingewikkelde discussies gevoerd worden met de verzekeraar. Een ervaren letselschade expert word je aangeraden. Een letselschade jurist en letselschade advocaat kunnen allebei een schadevergoeding voor jouw letselschade regelen en zullen alleen jouw belangen behartigen.

Letselschade claimen in 4 stappen

1
letselschade-stap-01

Vertel uw verhaal

2
letselschade-stap-02

Wie is aansprakelijk?

3
letselschade-stap-03

Voorschot schadeclaim

4
letselschade_stap_4

Uitbetalen en afwikkelen

Kosten letselschade advocaat vs letselschade expert

Wist je dat je voor het inschakelen van een letselschade advocaat kosten betaalt? De kosten voor juridische rechtshulp worden na afloop van de zaak in mindering gebracht op jouw schadevergoeding. Ook bij het inschakelen van een medisch specialist kunnen er kosten worden gemaakt die aan jou worden doorberekend.

Daarentegen kan een letselschade expert kosteloos voor jou aan de slag. Het enige verschil tussen een letselschade jurist en letselschadeadvocaat is dat een advocaat bij schadevergoedingen van meer dan vijfentwintigduizend euro mag procederen. In veel gevallen is een procedure helemaal niet nodig.

Er zijn gelukkig tal van wettelijke bepalingen die de rechten van letselschadeslachtoffers beschermen. Vaak is ook duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. In meer dan 95% van de zaken die wij behandelen, schikken wij met de aansprakelijke verzekeraar. Hiermee wordt bedoeld dat de tussenkomst van een rechter niet nodig is.

En in de andere 5% van de zaken die door LetselSchade.nl worden behandeld? Mochten we er niet uitkomen met de aansprakelijke tegenpartij, dan schakelen wij alsnog een letselschade advocaat in! Deze kosten verhalen wij nooit op het slachtoffer. Wij sturen dus geen facturen naar onze cliënten. De wederpartij betaalt dan ook de kosten voor de letselschade advocaat.

No cure no pay bij letselschade

Tot voor kort was er ook een verschil op het gebied van vergoeding op basis van ‘No cure No pay‘. Letselschade advocaten mogen sinds 1 januari 2014 onder voorwaarden hun cliënten bijstaan op basis van een no cure no pay-constructie.

Dat houdt in dat een letselschade advocaat weliswaar tegen een lager uurtarief zijn diensten aanbiedt, maar dat het slachtoffer naderhand een vooraf afgesproken percentage (10% – 30%) betaalt als de zaak tot een goed einde wordt gebracht. Daarentegen is de rechtshulp van een letselschade jurist voor jou kosteloos.

Belangenbehartiger inschakelen

Heb je een ongeval meegemaakt en is een ander verantwoordelijk voor jouw letselschade? Meld je dan zo snel mogelijk aan bij de specialist van LetselSchade.nl en hoor direct of wij je kosteloos kunnen bijstaan.

letselschade specialist Tores

Meld eenvoudig uw letselschade

We kunnen u binnen 1 minuut vertellen of u mogelijk recht hebt op een letselschadevergoeding. Wij geven u gratis advies en helpen u bij het verkrijgen van een rechtvaardige vergoeding voor het opgelopen letsel.

Veelgestelde vragen over letselschade

Een naaste heeft letselschade en ligt in ziekenhuis. Wat kunt u doen?

Als een vriend(in) of familielid letsel heeft opgelopen en nog in het ziekenhuis ligt, dan adviseren wij om zo spoedig mogelijk contact met de juristen van Letselschade.nl op te nemen. Wij beoordelen of er op juridisch vlak sprake is van een zaak. De kosten lopen na een verkeersongeval namelijk flink op.

Wellicht loopt de naaste inkomsten mis, omdat hij of zij niet kan werken. Mocht het een kansrijke zaak zijn, dan zal de belangenbehartiger ook direct een voorschot aanvragen bij de aansprakelijke wederpartij om de eerste gemaakte kosten te dekken. Uw belangenbehartiger neemt de rompslomp uit handen, zodat vriend, vriendin en/of familielid zich volledig kan focussen op zijn of haar herstel.

Is de achteroprijder bij een kop/staartbotsing altijd aansprakelijk?

In de meeste gevallen is bij een kop/staartbotsing de achteroprijder aansprakelijk. Er wordt vanuit gegaan dat de achteroprijder namelijk niet voldoende afstand heeft bewaard of onvoldoende oplettend is geweest. Hier bestaan echter uitzonderingen op. Vraag onze letselschadejuristen wie in uw geval aansprakelijk is, want er kunnen zich verkeerssituaties voordoen waarbij de achteroprijder niet aansprakelijk is voor de schade na het ongeval:

Er kunnen zich verkeerssituaties voordoen waarbij de voorste automobilist plotseling abrupt gaat remmen, waardoor de achteroprijder geen kant op kan en noodgedwongen tegen de voorligger aan botst. In dat geval is de achteroprijder niet aansprakelijk.

Daarnaast kan het zijn dat de voorste auto de achteroprijder afsnijdt. In dat geval wordt het ongeval niet veroorzaakt, omdat de achteroprijder onvoldoende afstand heeft gehouden. Ook in dit geval zal de achteroprijder niet aansprakelijk zijn voor het letsel van de voorste automobilist.

Wie in welke verkeerssituatie aansprakelijk is voor een ongeval is altijd afhankelijk van de omstandigheden van het geval. Als u contact opneemt met een van onze letselschadejuristen, dan kunnen wij direct voor u nagaan of u juridisch gezien een haalbare zaak heeft.

Krijgt u als inzittende een vergoeding voor uw schade?

Als u als inzittende letselschade hebt opgelopen na een verkeersongeval, dan kunt u bijna altijd één van de partijen aansprakelijk stellen voor uw schade. Aangezien u volledig buiten uw schuld om betrokken bent geraakt bij een verkeersongeval, wordt u ook wel schuldloze derde genoemd. Onze letselschadejuristen behartigen de belangen van schuldloze derden en zorgen ervoor dat de schade wordt verhaald op de regelend verzekeraar.

Schuldloze derde en regelend verzekeraar

Als schuldloze derde kunt u bepalen wie u aansprakelijk gaat stellen voor de schade die u hebt opgelopen. U kunt de wederpartij aansprakelijk stellen, maar u kunt ook de bestuurder aansprakelijk stellen van de auto waar u in zat. De gekozen partij wordt ook wel de regelend verzekeraar genoemd. De regelend verzekeraar dient uw schade te vergoeden, ongeacht de vraag wie nu daadwerkelijk aansprakelijk is geweest voor het verkeersongeval. De regelend verzekeraar zal het bedrag aan schadevergoeding achteraf claimen bij de aansprakelijke partij.

Het voordeel is dat u als schuldloze derde niet de hele procedure hoeft af te wachten. Verzekeraars kunnen namelijk oneindig lang met elkaar discussiëren over de vraag wie aansprakelijk is voor het ongeval. Als schuldloze derde mag u geen slachtoffer worden van de oneindige discussie tussen de verzekeraars en om deze reden moet de aangesproken partij binnen korte tijd uw schade vergoeden.

Waar heeft u recht op bij letselschade?

U hebt recht op een schadevergoeding voor alle schade die u hebt geleden als gevolg van een ongeval. De schade kan zowel materieel als immaterieel zijn.

Bij materiële schade moet u denken aan schade dat in geld uitgedrukt kan worden, zoals:

 • kosten voor huishoudelijk hulp;
 • medische kosten;
 • verlies aan verdienvermogen;
 • kosten voor het aanpassen van de woning..

Bij immateriële schade moet u denken aan schade dat niet uitgedrukt kan worden in geld, daarbij kunt u denken aan:

 • Verminderde levensvreugde;
 • Verdriet;
 • Pijn.

Immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd. Het smartengeld is een onderdeel van uw totale schadevergoeding bij letselschade. De juristen van Letselschade.nl zorgen ervoor dat alle schadecomponenten worden meegenomen bij het berekenen van de letselschadevergoeding zodat u krijgt waar u recht op hebt als u letselschade hebt opgelopen.

Wie betaalt de hulp van een belangenbehartiger?

De aansprakelijke wederpartij is op grond van de wet verplicht om de kosten voor het verlenen van juridische bijstand te betalen. De letselschadejurist van Letselschade.nl dient de nota in bij de aansprakelijke wederpartij, waardoor wij kosteloos voor u aan de slag kunnen.

Let op dat sommige letselschade advocaten vragen om een bepaald percentage van uw schadevergoeding af te dragen. Dit honorarium kan nadelig zijn voor een letselschadeslachtoffer, omdat het percentage achteraf wordt verrekend met de uiteindelijke schadevergoeding. Bij ons is het inschakelen van een belangenbehartiger geheel kosteloos voor het slachtoffer.

Contact

U kunt ons telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17.15 uur. Buiten deze tijden kunt u het contactformulier invullen of via WhatsApp uw casus aanmelden.

Tijdens kantooruren binnen een uur een reactie, u heeft direct duidelijkheid. Buiten kantooruren, in het weekend of rondom feestdagen, is dit direct de volgende werkdag. 

  Persoonlijke gegevens

  Wat is er gebeurd?

  Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

  1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
  2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
  3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
  4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
  Alle vragen met JA beantwoord

  Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

  1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

  Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

  Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

  1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
  2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
  3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
  Alle vragen met JA beantwoord

  Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

  1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

  Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.

  Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

  1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
  Jouw antwoord is JA

  Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

  Jouw antwoord is NEE

  Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

  Call Now Button