
Bewijs verzamelen bij een kop-staartbotsing
Een veelvoorkomende ernstige vorm van nekletsel bij een kop-staartbotsing wordt ook wel een whiplash genoemd. De letselschade bij een whiplash kan behoorlijk zijn omdat het je functioneren ernstig kan belemmeren. Het is daarom erg belangrijk om direct na de aanrijding bewijs te verzamelen.
Wanneer je lichamelijk letsel hebt opgelopen is het belangrijk om de politie te laten komen voor het opmaken van een proces verbaal. Is de politie bij jouw ongeluk niet geweest, dan zul je zelf het ongeluk moeten beschrijven. Noteer en beschrijf zoveel mogelijk van de kop-staartbotsing, zoals:
- plaats van de aanrijding
- datum en tijdstip
- weersomstandigheden
- staat van de plaats van de aanrijding (wegdek)
- persoonlijke gegevens van jezelf en de tegenpartij
- kenteken, merk en kleur van de auto
- hoe de aanrijding is veroorzaakt (teken de situatie uit)
- persoonlijke gegevens van getuigen
- getuigenverklaringen
Hoe meer je van bovenstaande zaken hebt kunnen verzamelen, hoe groter je kansen zijn. Laat ons meedenken en je adviseren over je bewijslast. We staan je graag te woord om je kansen in te kunnen schatten en je verder bij te staan.
Smartengeld bij een kop-staartbotsing
Bij een kop-staart botsing kun je niet alleen voor alle materiële schade een schadevergoeding claimen, maar ook voor de immateriële schade. Hierbij moet je denken aan psychische en emotionele schade ontstaan door de onverwachte aanrijding, maar bijvoorbeeld ook het verdriet van het verminderd functioneren en andere gevolgen van de botsing.
Dit bedrag aan smartengeld kun je onderdeel laten zijn van je schadeclaim. Laat ons je goed adviseren en helpen bij het samenstellen van de claim. Vertel je verhaal, leg je situatie uit en laat ons je bijstaan in de juridische kant van je ongeval.

Onze aanpak

Ontvang een gratis indicatie
Wij vertellen waar je recht op hebt en schakelen vervolgens een letselschade specialist voor je in bij jou in de buurt.

Jouw specialist bepaalt de aansprakelijkheid
Het bewijsmateriaal wat jij hebt verzameld wordt daarbij allemaal doorgenomen.

Voorschot van de schadeclaim bepalen
Wij vragen een voorschot van de aansprakelijkgestelde tegenpartij, zodat je niet lang op geld hoeft te wachten.

Indienen definitieve claim + nazorg
Dit omvangt alle huidige schade en toekomstige kosten. Daarnaast zorgen wij voor administratieve afhandeling
Al ruim 14 jaar dé partij voor verkeersongeval slachtoffers
Letselschade.nl is al ruim 14 jaar hét loket waar slachtoffers van een verkeersongevallen terecht kunnen met vragen over het persoonlijk opgelopen letsel. Dat kan zijn voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor een vriend, vriendin, kennis of familielid.
Wij beantwoorden niet alleen de brandende vragen die er zijn vlak na een ongeval, wij adviseren ook over de juridische stappen die genomen kunnen worden om de schade vergoed te krijgen van de verantwoordelijke.

Direct je letselschade melden na een kop-staartbotsing?
Door ons te bellen, Whatsappen of door een e-mail te sturen kunnen we je direct vertellen hoe hoog uw letselschadevergoeding ongeveer is en hoe we je kunnen helpen om deze vergoeding zo snel mogelijk te krijgen.
Veelgestelde vragen over letselschade na kop-staartbotsing
Onder letselschade vallen alle kosten die ontstaan door een ongeval waar je letsel aan hebt overgehouden. Het kan gaan om lichamelijk letsel en psychisch letsel. Bij lichamelijk letsel kan je denken aan kneuzingen, littekens, botbreuken, open wonden, blauwe plekken, hersenletsel en amputatie. Bij psychisch letsel kan je denken aan een angststoornis, depressie, een posttraumatische stressstoornis of een burn-out.
Je kan het beste zo spoedig mogelijk een belangenbehartiger inschakelen. De belangenbehartiger stelt namelijk direct vast of de tegenpartij aansprakelijk is. Mocht de belangenbehartiger vragen om meer bewijs te vergaren om de aansprakelijkheid van de wederpartij te kunnen bewijzen, dan is dat in een vroeg stadium nog mogelijk.
Als er enige tijd is verstreken na het ongeval dan is het krijgen van bewijs vaak niet eenvoudig en bovendien kan het zijn dat je vordering dan verjaart. Op grond van de WAM heb je namelijk drie jaar de tijd om schadevergoeding te claimen via de WAM-verzekering. Vraag onze experts naar de mogelijkheden voor een schadevergoeding van de geleden letselschade.
Hoe lang een letselschadezaak duurt bij verkeersongevallen verschilt sterk per zaak. Elke letselschadezaak is namelijk anders. Er zijn een aantal factoren die invloed hebben op de duur van een letselschadezaak. Daarbij kan je denken aan:
- de ernst van het letsel
- de impact van het letsel op het dagelijks leven van een slachtoffer
- de tijdsduur van het herstel
Dat betekent dat hoe complexer de zaak is, hoe langer een letselschadezaak duurt. Daarnaast zal de duur van een letselschadezaak ook afhankelijk zijn van de vraag of de aansprakelijkheid wordt erkend, hoe snel de partijen over en weer op elkaar reageren en of een regeling wordt bereikt waar het slachtoffer tevreden mee is. De duur van een letselschadezaak van variëren van enkele maanden tot aan enkele jaren.
De hoogte van je schadevergoeding bij een verkeersongeval is afhankelijk van een aantal factoren, zoals:
- Ernst van het letsel
- Herstelduur van het herstel
- Mate van arbeidsongeschiktheid
- Impact van het ongeval
- Schade die je in de toekomst zult lijden
Aan de hand van deze factoren wordt bepaald wat de hoogte van de schadevergoeding is. Zoals gezegd beïnvloedt het herstelproces de hoogte van de schadevergoeding. Bij auto-ongelukken ontstaan bijvoorbeeld vaak whiplash klachten. Het herstel van een whiplash kan zeer traag gaan. Soms houden slachtoffers zelfs blijvende klachten over aan een whiplash. In dat soort gevallen zal de hoogte van de schadevergoeding hoger uitvallen.
Ook de mate van arbeidsongeschiktheid speelt een grote rol bij het bepalen van de hoogte van de schadevergoeding. Mocht je door je letsel niet kunnen werken en loop je daardoor inkomen mis dan spreekt het voor zich dat dit een grote schadepost is dat ook meegenomen wordt in de schadevergoeding.
Gelet op het feit dat meerdere factoren bepalen wat de hoogte van de schadevergoeding is kan niet op voorhand worden gezegd hoe hoog de schadevergoeding zal uitvallen.
Het slachtoffer zal in beginsel aannemelijk moeten maken en zo nodig bewijzen dat een verkeersongeval heeft plaatsgevonden. Daarnaast moet het slachtoffer ook aannemelijk maken en zo nodig bewijzen er causaal verband bestaat tussen de onrechtmatige gedraging van de verkeersdeelnemer, het ontstaan van het verkeersongeval en de hieruit voortvloeiende schade. De bewijslast ligt in de eerste instantie dus bij het slachtoffer. Wie eist, bewijst.
Meer veelgestelde vragen