Terug naar overzicht
± min

Aandacht kosten ziekenhuizen, goed voor letselschade slachtoffers!

Geruime tijd wordt door de grotere zorgverzekeraars aandacht besteed en gevraagd voor de exorbitante kosten die de gezondheidszorg met zich brengt. Veel middelen kunnen in het buitenland veel goedkoper worden aangeschaft, met dezelfde kwaliteit en garanties, als de middelen die thans via groothandels worden aangeboden in Nederland. Hierbij moet niet alleen gedacht worden aan medicijnen, maar veel meer aan hulpmiddelen bij revalidatie en disposibles, zoals handdoekjes, pleitsers en verbandmiddelen en injectiespullen als naalden et cetera.

Doordat de verzekeraars de druk op ziekenhuizen opvoeren vanwege de kosten en zelfs overwegen ziekenhuizen minder te gaan betalen, als blijkt dat zij bepaalde behandelingen veel goedkoper kunnen uitvoeren, wordt ook door de technische industrie niet stilgezeten.

Philips heeft 3D echo en röntgenapparatuur ontwikkeld waarmee chirurgen livebeelden krijgen bij bijvoorbeeld hartoperaties, maar ook van vaatoperaties welke nog wel eens plaatsvinden bij letselschade slachtoffers, na een ernstig ongeval. Deze apperatuur zorgt voor een kleinere operatiewond. Zo is een hartoperatie bevoorbeeld via de lies of de slokdarm mogelijk, waardoor ook het herstel veel sneller gaat en letselschade slachtoffers sneller het ziekenhuis kunnen verlaten. Dit alles zorgt voor minder langdurige ziekenhuisopnamen en dat bespaart aanzienlijk veel zorgkosten. De voorzichtige schatting die thans gemaakt wordt is dat zo'n 20% op kosten bepaard kan worden, met als bijkomend voordeel, minstens zo goede zorg!

Letselschade slachtoffers ervaren juist door deze ommezwaai in behandeling, die noodzakelijk werd door druk op de kosten, minder pijn en een sneller herstel. Philips is thans druk doende haar marktterrein in Amerika verder uit te bouwen met deze 3D apperatuur. America is op dit gebied niet alleen de grootste markt ter wereld, maar bovenal staat de markt aan de vooravond van uitbreiding nadat het Medicaid-programma van President Obanma is goedgekeurd. De ontwikkelingen in Nederland zullen wij volgen.

Zie hieronder de informatiefilm:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Lwzk6fUUB0Q