Terug naar overzicht
± min

Akkoord over overlijdensschadevergoeding voor nabestaanden MH17

De overlijdensschadevergoeding voor de nabestaanden van MH17 staat vast. Malaysia Airlines is met de nabestaanden tot een akkoord gekomen. De exacte bedragen blijven geheim.

Malaysia Airlines heeft precies op de dag van de deadline (17 juli) een akkoord gesloten met het overgrote deel van de nabestaanden van de Nederlandse slachtoffers over een letselschadevergoeding in verband met overlijdensschade. De afgelopen maanden is intensief onderhandeld. Met de regeling is voor de nebestaanden een slepende rechtszaak van de baan.

Overlijdensschadevergoeding tot 130.000 euro
Over de exacte inhoud van de regeling worden geen details naar buiten gebracht omdat de verschillende partijen geheimhouding hebben afgesproken, aldus letselschade-advocaat Veeru Mewa, die de groep nabestaanden bijstaat. De overlijdensschadevergoeding kan oplopen tot 130.000 euro, maar zal afhangen van individuele omstandigheden van de nabestaanden. De nabestaanden kregen eerder een tegemoetkoming in de kosten voor een begrafenis of crematie. Ook konden ze aanspraak maken op een voorschot van 37.000 euro.

Luchtvaartmaatschappij altijd aansprakelijk
Het was op 17 juli precies twee jaar geleden dat de Boeing 777 met vluchtnummer MH17 met bestemming Kuala Lumpur neerstortte in het oosten van Oekraïne. Nog diezelfde middag verklaarde de Oekraïense president dat het vliegtuig was neergehaald. Alle inzittenden, waaronder 194 Nederlanders kwamen om. Dat de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk was, was meteen duidelijk. Volgens het Verdrag van Montreal is de luchtvaartmaatschappij namelijk altijd aansprakelijk voor de dood of lichamelijk letsel van passagiers.

Meer weten over MH17:
Schadeclaim geëist van 330-miljoen in zaak MH17
Informatie over letselschade afwikkeling bij vliegramp MH17 kosteloos in te winnen via Helpdesk

Vragen?

Wanneer u vragen heeft over het inschakelen van een letselschade-advocaat of het claimen van een letselschadevergoeding, dan kan u altijd telefonisch opnemen met onze helpdesk. Bel gratis 0880 112 129 en wij geven u direct advies. U kan ook uw letselschade via ons contactformulier bij ons melden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.