Terug naar overzicht
± min

Britse wordt wakker met letsel door mobiele telefoon

Een Britse vrouw heeft letselschade opgelopen nadat zij in slaap viel op haar mobieltje. De telefoon zorgde voor een brandwond van 12 centimeter op haar borst.

Veel mensen laden ‘s nachts hun mobiele telefoon op en laten het toestel naast zich op het hoofdkussen liggen. De 24-jarige Dionne Baxter werd de volgende dag wakker met letsel. Op haar borst zat een brandwond van 12 centimeter. De iPhone was zó warm, dat ze hem niet eens kon aanraken.

Geen borstvoeding meer
Baxter werd direct naar het ziekenhuis gebracht waar artsen probeerden het letsel met
antibioticacrème en pijnstillers te behandelen.
De vrouw vreest dat ze, mocht er een tweede kindje komen, geen borstvoeding meer kan geven doordat de brandwond is geïnfecteerd. “Vreselijk. En stel je trouwens eens voor dat mijn dochter naast me lag te slapen aan die kant van het bed en haar gezicht zou zijn verbrand.”

Niet de eerste keer
De vrouw is niet de eerste met letsel als gevolg van een oververhitte telefoon. Twee weken geleden nog werd de 18-jarige Brit, Jake Parker, wakker met pijnlijke brandwonden op zijn arm nadat hij in slaap gevallen was op zijn iPhone. En in februari van dit jaar hield een Amerikaans tienermeisje tweedegraads brandwonden over aan haar telefoon nadat die in brand was gevlogen in haar achterzak.