Terug naar overzicht
± 0 min

Fietsersbond ziet niets in fietshelmen voor kinderen!

Uit diverse onderzoeken, met name ingegeven door veel medisch specialisten, komt naar voren het dragen van een fietshelm door kinderen en zelfs door oudere volwassenen, een verstandige keuze zou zijn ter beperking van letselschade. Wij hebben hierover al eens eerder artikelen gepubliceerd.

Het redactieteam van Letselschade.nl was dan ook verrast door de publicatie van de fietsersbond dat zij geen voorstander zijn van het dragen van een fietshelm door kinderen. Een zekere heer Theo Zeegers zou namens de Fietsersbond de diverse onderzoeken hebben bekeken en hij zou tot de conclusie zijn gekomen dat de fietshelmen voor kinderen de onveiligheid zou vergroten. Blijkbaar verbindt de Fietsersbond hieraan haar conclusie.

Wij vragen ons af of deze conclusie niet wat te kort door de bocht is; wij laten een oordeel graag aan u over en verwijzen u naar het artikel dat de heer Zeegers hierover publiceerde.

Wij zijn benieuwd naar de reacties van de lezers; u kunt op dit artikel richting ons reageren en wij zullen hierover dan de visie van de lezers publiceren.