Terug naar overzicht
± 0 min

Is Ajax aansprakelijk voor hersenletsel van voetballer Nouri?

De familie van voetballer Abdelhak Nouri wil dat Ajax aansprakelijkheid erkent voor het ernstige en blijvende hersenletsel van de 21-jarige Ajacied. Ze stappen daarom naar de arbitragecommissie van de KNVB.

Voetballer Nouri liep blijvend hersenletsel op, nadat hij tijdens een oefenduel op 8 juli in elkaar zakte als gevolg van hartritmestoornissen. Hij ligt sindsdien in coma en verblijft in een zorginstelling. Dit had voorkomen kunnen worden als Nouri op het veld in Oostenrijk de juiste zorg had gekregen, zo stelt de familie van de voetballer.

Reanimatie te laat op gang
Zowel de familie als Ajax lieten een onderzoek doen naar de reanimatie van de middenvelder. Deze is volgens de familie te laat op gang gekomen. In het persbericht van het advocatenkantoor staat het als volgt: “De resultaten van het onderzoek stemmen zeer droevig. Niet alleen leeft de familie nu bijna een jaar met de ernstige gevolgen van de 'collaps' van Abdelhak, zij moeten nu ook leven met de wetenschap dat deze gevolgen hoogstwaarschijnlijk hadden kunnen worden voorkomen indien op een juiste en adequate wijze zou zijn ingegrepen.”

Is Ajax aansprakelijk?
Volgens de advocaat van de familie weigert Ajax verantwoordelijkheid te nemen voor de hersenschade die Nouri opliep. De familie zegt met Ajax te hebben willen overleggen om tot een oplossing te komen, waarbij 'de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid door Ajax zou worden erkend'. De Amsterdamse club wil dit niet en zegt dat de zorg voor de voetballer wel adequaat en volgens de richtlijnen was.

Naar de arbitragecommissie
De familie van voetballer Nouri gaat nu over op de procedure bij de arbitragecommissie van de KNVB. De KNVB stelt een commissie samen die gaat bepalen of Ajax zich inderdaad niet aan de richtlijnen heeft gehouden. Dat de familie naar de deze commissie stapt en niet naar de rechtbank, heeft te maken met het contract van Nouri. Daarin is opgenomen dat de arbitragecommissie de bevoegde instantie is.

Duidelijke uitspraak
De familie zegt in een verklaring dat de procedure niet alleen bedoeld is om het belang van Nouri te dienen. "De gehele voetbalwereld, en vooral de spelers van Ajax, zijn gediend bij een duidelijke uitspraak over de gang van zaken", staat in de verklaring.


Bent u als gevolg van een ongeval getroffen door hersenletsel?

Heeft u vragen over medische letselschade, aansprakelijkheid of letselschadevergoeding? Neem vrijblijvend contact op voor het berekenen van uw letselschade  en laat u bijstaan door een Letselschade advocaat of Letselschade jurist.