Terug naar overzicht
± min

Jonge automobilisten vormen 'risicogroep' voor verzekeraars

De Engelse vestiging van Verzekeringsmaatschappij AXA heeft onderzoek laten doen naar jonge automobilisten. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat juist jonge automobilisten tot 30 jaar (ruim 1½ miljoen) die vrijwel geen rijervaring opdoen na het behalen van hun rijbewijs, een ‘nieuwe risicogroep’ vormen voor verzekeraars.

Zo zu uit dit onderzoek door AXA zijn gebleken dat slechts 17% van de jonge automobilisten (tussen de 17 en 29 jaar oud) slechts 1 of 2 keer in de maand in een auto rijden; sommige zelfs nog minder of met pozen van meerdere jaren. De reden hiervoor wordt gevonden in de enorme kosten die gepaard gaan met autorijden. Het gaat hierbij niet alleen om de kosten van de auto zelf, maar ook het onderhoud, de brandstof en de forse verzekeringspremies.

Dit laatste wordt ook bevestigd door andere onderzoeken aangaande autogebruik. Ook blijkt dat in de laatste 5 jaren de gemiddelde leeftijd van de Engelsen is gestegen waarop een autoverzekering voor het eerst wordt afgesloten. Hierbij mag niet onvermeld blijven dat 4 van de 5 jonge automobilisten grote moeite hebben zich te kunnen verzekeren tegen acceptabele premies.

Bron: EM