Terug naar overzicht
± 1 min

Letsel in attractiepark: wie is aansprakelijk?

Een Britse man liep recent ernstige letselschade op aan zijn nek tijdens een ritje in een achtbaan. Dat gebeurde in een amusementspark in Blackpool. De 58-jarige Robert Sycamore zat samen met zijn achterneefje in de attractie toen hij zijn nek brak. Zijn attractieparken nu aansprakelijk voor de geleden letselschade?

Oorzaak ongeval onbekend

Het slachtoffer lag op de grond van het wagentje. Zijn hoofd hing op zijn schouder en hij zag blauw en zwart. Volgens ooggetuigen lag Sycamore er als een stropop bij. Hoe het ongeluk met ernstig letsel heeft kunnen gebeuren is nog een groot raadsel. Vooralsnog is onduidelijk wat er is gebeurd. Mogelijk is hij met zijn hoofd ergens tegenaan gebotst. De houten achtbaan is met zijn bijna 80 jaar een van de oudste ter wereld. In 2004 brandde de attractie nog bijna tot de grond toe af.

Is het attractiepark aansprakelijk voor de letselschade?

Vooralsnog lijkt het erop dat het attractiepark niet onrechtmatig heeft gehandeld en dus niet aansprakelijk gesteld kan worden voor het ongeval. De achtbaan wordt al sinds de renovatie in 2004 tienduizenden keren gebruikt. De kans op een ongeval met ernstig letsel was dermate klein. Eventueel onderzoek moet uitwijzen of er sprake was van een onveilige situatie of gebrekkig product.

Lees meer over het ongeluk in Blackpool op AD.nl.

Gratis hulp of advies bij letselschade?

Vraagt u zich ook af wie verantwoordelijk is voor uw letselschade? Letselschade.nl geeft altijd gratis hulp en advies over letselschade. Bel onze Helpdesk op 0880 112 129 of vul ons contactformulier in.