Terug naar overzicht
± min

Letselschade opgelopen? Check uw spieren!

In 99% van de gevallen wordt na letselschade een belangrijke check vergeten: onderzoek van de betrokken spieren via Neurokinetic Therapy. Hiermee voorkomt u dat u klachten krijgt die op den duur chronisch kunnen worden.

Heeft u een ongeluk, een ongelukkige val of een botsing met iets of iemand anders gehad? Of een operatie met blijvende pijnklachten en letselaschade? Spieren zullen na een trauma zoals een val of botsing kunnen reageren door sterk samentrekken, of juist uitrekken. Ook tijdens een operatie, waarbij spieren opzij worden geduwd of uitgerekt, gebeurt dit vaak. Dan is de operatie geslaagd, maar kampt u nog tijden lang met letselschade; een stijf gevoel of spierpijn die niet over gaat. Ook is het mogelijk dat u na de operatie ineens nieuwe letselschade klachten ontwikkelt. De kans dat uw spieren na zo’n voorval hun werk niet meer zoals voorheen, is groot. Het gevolg is dat er klachten ontstaan waar men vaak geen aanwijsbare reden voor vindt. Want deze klachten zijn niet te zien op scans of foto’s met de gangbare technieken. Het gevolg? Pijnklachten, tintelingen, bewegingsbeperking en later ook chronische klachten.

Neuro Kinetic Therapy
Het behandelen met behulp van Triggerpoint technieken wordt tegenwoordig al veel toegepast, en heeft vaak goede resultaten. Ook Myofasciale technieken waarbij aan verklevingen wordt gewerkt, zijn een goede aanvulling. Beide behandelmethoden past natuurgeneeskundig therapeut Wian Tosseram met succes toe. Hiermee is de oorzaak van de klachten meestal nog niet gevonden. Door Neuro Kinetic Therapy, specifieke spiertesten, een techniek ontwikkeld door David Weinstock uit Amerika, is het mogelijk om de oorzaak wél op te sporen. Tosseram behandelt hiermee onder andere letsel aan rug, nek en schouder, whiplash, RSI, heupklachten, knieklachten, voetklachten, en in principe alle klachten die veroorzaakt worden door een disbalans in het spierstelsel. De meeste van deze klachten zijn het gevolg van een ongeval, soms van al jaren geleden, of na een operatie.

Heeft u aanhoudende klachten na een ongeval of operatie, en kan de specialist met scans en foto’s geen oorzaak vinden? Laat dan onderzoeken of het aan een verstoorde balans in het spierstelsel ligt. Wilt u meer informatie over Neuro Kinetic Therapy en/of Triggerpoint of Myofasciale technieken kijk op de website van Wian Tosseram.