Terug naar overzicht
± min

Letselschade opgelopen tijdens vakantie?!

Niet zelden wordt ons expertiseteam, zeker na vakantieperioden, overspoeld met vragen hoe te handelen na een ongeval waarbij vakantiegangers, veelal in het buitenland, letsel hebben opgelopen. Wat opmerkelijk is, is dat veel ongevallen worden opgelopen in hotels waarbij de voorzieningen niet zo zijn als verwacht mocht worden. Randen aan zwembaden of traptreden zijn scherp en meerdere mensen halen zich daar aan open en het hotel onderneemt bijvoorbeeld niets. Of men maakt een onfortuinlijke val door een loszittende reling van een balkon. Al dit soort zaken hebben zich zeer regelmatig voorgedaan.

Asl slachtoffer is het wijs altijd goed juridisch advies in te winnen. Dat kan bij ons geheel kosteloos via bovenstaand telefoonnummer of bij een daarin gespecialiseerde belangenbehartiger, zoals bijvoorbeeld Jurilex Letselschade BV. Van belang is dat eerst goed gekeken wordt naar de opbouw van de reis. Daarmee bedoelen wij welke rechtsverhoudingen tot stand zijn gekomen. Heeft u de reis via een reisbureau of touroperator geboekt die bijvoorbeeld een hotel heeft geadviseerd, dan mag u er op vertrouwen dat, nu u een forse resisom betaald alsmede via hen een hotel boekt, dat het voor u een veilige omgeving betreft. Wordt tijdens een reis, welke ook georganiseerd is door de touroperator, dat kan dus ook een uitstapje zijn op de plaats van bestemming, letselschade opgelopen, dan zal in beginsel gekeken kunnen worden of dit ongeval de touroperator te verwijten is. U kunt dan naar Nederlands recht de touroperator aanspreken. Hiermee voorkomt u dat u in een buitenlandse taal en naar buitenlands recht, waarvan wij mogen aannemen dat u daar veelal geen kennis van draagt, uw schade moet regelen.

Wij kunnen verspreid over Europa wel kennis vergaren van het recht van het betreffende land, maar elk land heeft zo haar specifieke kenmerken en afwijkingen in vergelijk met het schadevergoedingsrecht in Nederland. Een letselschade regelen met een buitenlandse partij blijft in beginsel lastig. Daarom is het aanspreken van de touroperator  meestal eenvoudiger.

Mocht u vragen hebben over opgelopen letselschade tijdens uw vakantie, welke natuurlijk ook in Nederland kan hebben plaatsgevonden, dan kunt u ons gratis bellen op nummer 0880 - 112 130. Wij staan u graag geheel kosteloos te woord en zijn u graag van dienst!