Terug naar overzicht
± min

Informatie over letselschade afwikkeling bij vliegramp MH17 kosteloos in te winnen via Helpdesk

Een week na de ramp met het toestel MH17 van Malaysia Airlines, zijn woensdag en donderdag de eerste lichamen aangekomen in Nederland. Voor de duizenden nabestaanden van de 298 slachtoffers is een lange periode aangebroken van diepe rouw en intens verdriet. Er leven bij een aantal nabestaanden ook vragen, zoals: ‘Wie is er schuldig aan de vliegtuigramp?' En: ‘Hoe is de letselschade afwikkeling geregeld?’

Op de beantwoording van de schuldvraag hoeft de nabestaande niet te wachten. Bij een vliegtuigramp wordt een letselschade schadevergoeding namelijk direct uitgekeerd zonder dat de schuldvraag of de mogelijke nalatigheid aan de orde wordt gesteld. De luchtvaartmaatschappij is dus als vervoerder altijd de partij die de letselschade moet vergoeden. De nabestaande kan de schadeclaim tot een maximum direct bij de vervoerder claimen.

194 Nederlandse slachtoffers
In de namiddag van donderdag 17 juli, drong in Nederland het nieuws door dat de Boeing 777 met vluchtnummer MH17 vanuit Schiphol met bestemming Kuala Lumpur was neergestort in het oosten van Oekraïne. Nog diezelfde middag verklaarde de Oekraïense president dat dit geen ongeluk was, maar een terreurdaad: het vliegtuig werd volgens hem neergehaald. Amerikaanse inlichtingendiensten bevestigden die lezing. Alle inzittenden kwamen om. Het gaat om 194 Nederlandse slachtoffers. Van de overige slachtoffers komen er verder 44 uit Maleisië, 27 uit Australië, 12 uit Indonesië, 9 uit Groot-Brittannië, 4 uit België, 3 uit Duitsland, 3 uit de Filippijnen, 1 uit Canada en 1 uit Nieuw-Zeeland.

Heeft u behoefte aan meer informatie over de letselschade afwikkeling? De Helpdesk staat alle nabestaanden van de vliegramp kosteloos bij. Bel gerust op bovengenoemd GRATIS telefoonnummer.