Terug naar overzicht
± min

Letselschade slachtoffer geworden van neparts uit Huissen? Meld u bij de LetselHelpdesk!

Een neparts uit het Geldserse Huissen heeft in China operaties laten uitvoeren op een kerngezonde Nederlandse vrouw (65), nadat hij beweerde dat zij aan borstkanker zou lijden. LetselHelpdesk roept mensen op die ook slachtoffer zijn geworden van de wanpraktijken van deze neparts.

Tijdens deze ingrepen zouden ‘kankerwerende matjes’ in haar borsten zijn aangebracht. Zelf voerde hij ook enkele kleinere operaties uit aan haar hals. Bovendien kreeg zij een chemokuur toegediend. De behandelingen kostte de vrouw 150.000 euro die ze gedeeltelijk moest overmaken op een bankrekening in Thailand. Dit blijkt uit de aangifte die de vrouw eind vorige maand deed tegen Fred Bisselink, die zichzelf arts noemt. Bisselink heeft echter geen bevoegdheid en staat niet ingeschreven in het zogeheten BIG-register. Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart in samenwerking met de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die een maand geleden werd gealarmeerd. Ook verzekeringsmaatschappij Achmea doet onderzoek naar aanleiding van een melding over Bisselink.

Borstoperatie in China
De behandelingen die het 65-jarige letselschade slachtoffer uit Arnhem kreeg van de neparts vonden afgelopen maanden plaats in het Medisch Center Sanit in Huissen. Het centrum is naar eigen zeggen gespecialiseerd in de behandeling van huidaandoeningen, permanente ontharing en tanden bleken, en is eigendom van Sanit Bisselink, de Thaise vrouw van de neparts. Kort na de jaarwisseling werden beide borsten van de vrouw geopereerd in het First Hospital in de Chinese stad Jiaxing. Dit alles op instructie en onder begeleiding van Bisselink.

Geen sprake van letselschade
In het Chinese ziekenhuis zouden naast het verwijderen van een kwaadaardige tumor in haar rechterborst ook ‘kankerwerende matjes’ in haar beide borsten zijn aangebracht. Door het aanbrengen van deze matjes zou de vrouw nooit meer kanker kunnen krijgen, deed Bisselink haar geloven. Tijdens haar verblijf in China werd ook nog schildklierkanker bij haar geconstateerd. Om daarvan te genezen moest zij vijf drankjes innemen, volgens Bisselink een ‘chemokuur’, met een prijskaartje van 87.000 euro.
Na terugkeer in Nederland sloeg de zoon van het slachtoffer alarm. Na een controle in het ziekenhuis Rijnstate bleek dat er geen sprake was van letselschade. De vrouw had geen enkele kwalijke cel in het lichaam. Ook was er niets terug te vinden van de in China geïmplanteerde matjes.

Geen arts, geen kanker
Bisselink liet weten dat hij in Nederland weliswaar geen arts is, maar dat hij zich in het buitenland wel zo mag noemen. De neparts ontkende bovendien dat de bewuste patiënt door hem behandeld is aan kanker. “Ze had geen kanker, dat staat allemaal in haar medisch dossier,” aldus Bisselink. Uit een notariële verklaring blijkt echter dat de neparts in aanwezigheid van een notaris heeft verklaard dat de vrouw een kwaadaardige tumor in haar borst zou hebben. Bisselink verwijst voor alle vragen over zijn praktijken naar zijn advocaat Marjoleine Van Dooren.

Bent u ook slachtoffer geworden van deze neparts? Wend u zich dan kosteloos tot de LetselHelpdesk onder nummer 0880 - 112 130. Wij bereiden een gezamenlijke claim voor.