Terug naar overzicht
± min

Letselschade slachtoffers merken weinig van iets verbeterende economie! De tijd dringt...

Je kunt tegenwoordig geen krant of economisch forum meer raadplegen, of er wordt wel gesproken over de kleine lichtpuntjes in onze huidige economie. Je zou dan verwachten dat ook verzekeraars dat geluid zouden laten horen en dat deze ontwikkeling ook beleidstechnisch zou worden ervaren. Het duurt letselschade slachtoffers veel te vaak te lang voordat zij eindelijk volledig gecompenseerd worden.

Niets blijkt minder waar te zijn. Bij een rondgang langs een aantal vooraanstaande letselschade specialisten en letselschade advocaten, is gebleken dat verzekeraars nog steeds de destijds ingezette koers volgen van bezuinigen; desnoods over de rug van letselschade slachtoffers. Zelfs op de letselschade afdelingen bij een groot aantal verzekeraars is een terugloop in bezetting te bespeuren en deze geluiden worden openlijk geventileerd. Het ongenoegen bij de letselschade behandelaars bij verzekeraars zelf, wordt niet onder stoelen of banken geschoven.

De doorlooptijden bij verzekeraars nemen toe en men kan vrijwel allen niet voldoen aan de door hen zelf opgestelde richtlijnen om binnen bepaalde tijden inhoudelijk gefundeerd te reageren. Dit levert frustratie op bij slachtoffers die niet of veel te laat worden gecompenseerd in hun schade en dat leidt weer tot directieklachten en onnodige procedures tegen verzekeraars die hun beleid dus niet afstemmen op de workflow.

Ook de betaling van buitengerechtelijke kosten is bij veel verzekeraars geen punt van aandacht. Dat levert onnodige frustraties op en boze brieven naar de verzekeraars, waardoor ook letselschade behandelaars bij verzekeraars steeds meer gedeprimeerd raken en dit in hun opstelling naar letselschade slachtoffers, naar wij mogen aannemen onbewust, meenemen.

Ervaart u duidelijke tegenwerking van verzekeraars en wilt u hierop adequaat reageren, laat ons dit weten! Bel gratis onze LetselHelpdesk 0880 112 129 voor gratis advies en bijstand.