Terug naar overzicht
± min

Mede-eigenaar (on)roerende zaak aansprakelijk voor letselschade

Een vrouw liep ernstige letselschade op doordat zij een gemetselde pilaar op haar lichaam kreeg. De vrouw lag in een hangmat die bevestigd was aan de pilaar en kennelijk door het gewicht bij de voet afbrak. Het letsel bestaat uit een dwarsleasie. Afgelopen vrijdag 8 oktober 2010, oordeelde de Hoge Raad over deze zaak en bekrachtigde het eerder gedane vonnis van de Rechtbank Den Bosch, die stelde dat de mede-eigenaar van een opstal voor minstens 50% aansprakelijk is.

De gemetselde pilaar maakte deel uit van de woning die zij met haar partner bewoonde en waar zij dus mede-eigenaar van was.

De uitspraak heeft nogal wat consequinties. Want zo zal ook de mede-eigenaar van roerende zaken zoals ladders, fietsen en ook dieren, straks aansprakelijk kunnen worden gehouden. Dus iemand die bijvoorbeeld gebeten wordt door zijn eigen hond, kan de mede-eigenaar van die hond (veelal de partner) dus aansprakelijk gaan stellen.

Aan de verzekeraars de taak om de polissen aan te passen.

Heeft u ook letselschade opgelopen door een gebrekkige opstal of roerende zaak ? Bel de letselhelpdesk 0880 - 112 130 of neem contact op.