Terug naar overzicht
± min

Medische blunder in Taiwanees ziekenhuis!

Een van als Taiwanees best beschouwde ziekenhuizen zegt dat het getransplanteerde organen van een HIV-drager in vijf patiënten heeft ingebracht. Het lijkt hierbij te gaan om de grootste blunder op transplantatie gebied van organen. Voor zover ons bekend lijkt dit op een van de meest ernstige voorbeelden van medische nalatigheid op het eiland, dat juist op medisch vlak 'een moderne geschiedenis' kent.

Een van de woordvoersters van het National Taiwan University Hospital, officieel in Taipei gevestigd, zei vandaag dat de vijf patiënten momenteel worden behandeld met anti-AIDS-medicijnen.

In een posting op haar website in het afgelopen weekend, heeft het ziekenhuis de medische blunder officiel erkend en ook aangegeven waardoor de fout is opgetreden. Het ziekenhuis zei dat de fout is opgetreden doordat een zogenaamd 'transplantatie staflid' van mening was dat het Engelse woord "reactieve" op de donor's standaard hiv-test was geinterpreteerd als "negatief" in plaats van "positief".

Het ziekenhuis voegde eraan toe dat de informatie op het testresultaat werd gegeven over de telefoon en niet dubbel was gecontroleerd, zoals wel vereist is binnen haar 'standard operating procedures'.