Terug naar overzicht
± min

Meer letselschade bij wintersporters; oorzaak niet duidelijk verklaarbaar.

Nu de meeste Nederlanders de week wintersport weer achter de rug hebben en weer 'heerlijk' in de file vanuit Oostenrijk of Frankrijk naar Nederland mochten rijden, begint men bij de ANWB en de hulpdiensten de balans op te maken.

Tot nu toe, immers het wintersportseizoen is nog niet ten einde, zijn er 800 meer mensen vanuit het buitenland naar Nederland gerepatrieerd. Dat is 15% meer dan in het jaar 2012. Een duidelijk aanwijsbare oorzaak voor ook de toename in letselschade zaken kan niet worden gegeven, aldus Henk Muntjewerf, directeur van Jurilex Letselschade.

'Wij hebben inmiddels diverse letselschade meldingen gekregen van ski ongevallen, welke veroorzaakt zijn door toedoen van derden. Ook wij bespeuren een toename van het aantal letselschade meldingen die verband houden met de wintersport. Wij kunnen er geen duidelijke verklaring voor geven. De sneeuw- en weercondities zijn tot op heden erg goed, dus daar kan het niet aan gelegen hebben. Er wordt door een aantal organisaties vermoed dat het aan de voorbereidingen kan hebben gelegen, maar hier twijfelen wij aan! Mede ingegeven door de economische omstandigheden gaan niet veel meer families of gezinnen voor het eerst op wintersport; het zijn dus veelal geoefende wintersporters. Ook een andere tendens kunnen wij niet uit het aantal letselschade meldingen halen.' aldus Jurilex Letselschade.