Terug naar overzicht
± min

Nog steeds duurt de afwikkeling van letselschade te lang!

Letselschadezaken duren nog veel te lang. Willen verzekeraars echt snel regelen, dan zullen zij mee moeten in een vooruitziende blik. Zij moeten dan toekomstige risico's van slachtoffers willen inzien!

BNR Nieuwsradio vroeg mij afgelopen week te reageren op de stelling ‘Verzekeraars betalen slecht uit’ naar aanleiding van een artikel uit De Telegraaf. In dit artikel werd letselschadeslachtoffer Tom Offermans geïnterviewd. Hij kreeg pas na 18 jaar een vergoeding. De verzekeringsmaatschappij trok namelijk alles uit de kast om maar onder de betaling uit te komen.

Helaas komt het vaker voor dat letselschadezaken jaren spelen. Het Verbond van Verzekeraars is zich hier ook bewust van en heeft daarom een gedragscode opgesteld. Maar letselschadezaken steken vaak lastig in elkaar en het is nu eenmaal onze natuur om lastige zaken vooruit te schuiven. Dus dat doen de verzekeraars ook, maar dat is voor slachtoffers heel erg vervelend. Zij gaan een lange en slopende strijd tegemoet en komen soms terecht in ellenlange medische discussies.

Meer dan drie jaar

Uit onderzoek van Stichting De Ombudsman blijkt dat 80 procent van de letselschadeslachtoffers met blijvend letsel meer dan drie jaar bezig zijn om de schade vergoed te krijgen. De gedragscode van het Verbond van Verzekeraars had daar een einde aan moeten maken, maar uit het onderzoek blijkt dat de gedragscode niet wordt nageleefd.

Vooral de lastige zaken zijn een probleem, aangezien die ellenlang kunnen duren. Stichting De Ombudsman geeft in haar onderzoek aan dat na 2,5 jaar een zaak voorgelegd zou moeten worden aan een onafhankelijke bemiddelaar. Dat zou volgens mij een goede toevoeging zijn aan het proces van letselschade. Ook het Verbond is niet tegen zo’n oplossing, maar geeft wel aan dat de financiën nog verder bestudeerd dienen te worden.

Intentie

Alle partijen willen graag dat de letselschadezaken niet om de paar jaar weer op de agenda komen te staan. Verzekeraars doen hun best om dit te voorkomen en de intentie is er ook. Maar die intentie blijft hangen en moet worden omgezet in (extra) daden. En alle partijen moeten vooral ook blijven volhouden. Zonder nieuwe stappen zoals een bemiddelaar blijven er te vaak, te langdurende zaken langskomen. En dat wil niemand, de branche niet en de slachtoffers niet.

Bij Letselschade.nl kunt u altijd uw zaak kosteloos laten beoordelen door de letselschadespecialisten welke UITSLUITEND voor slachtoffers optreden! De door ons geselecteerde specialisten houden juist de duur van het proces en de hoogte van de letselclaim goed in het vizier. Immers snel afwikkelen voor een slachtoffer kan ook erg nadelig zijn als nog niet alle risico's voor de toekomst duidelijk zijn. Verzekeraars willen soms snel afwikkelen tegen lage bedragen om zo toekomstige kosten te voorkomen; dit is natuurlijk vrijwel nooit in het voordeel van een slachtoffer. Laat u derhalve door ons goed adviseren! Bel 0880 - 112 130 (lokaal tarief!)