Terug naar overzicht
± min

Ongevallen op vakantie: veel letselschade voor fietsers

Zeker 15 actieve Nederlanders liepen tijdens hun vakantie in de maand juli ernstige letselschade op. Ook waren er vijf quad ongelukken en diverse valpartijen met letsel van wandelaars. Dit blijkt uit gegevens van alarmcentrale Eurocross Assistance.

De einde van de zomer vakantie (voor midden) nadert en nog respectievelijk een week te gaan voor noord en twee weken voor zuid Nederland, maken alarmcentrales de balans op. Bij alarmcentrale Eurocross Assistance (onderdeel van Achmea) stond met name in de maand juli de telefoon roodgloeiend: In een weekend kwamen er ruim 3.200 telefoontjes binnen vanuit Frankrijk, Spanje en Duitsland. Hieronder een groot aantal meldingen van letselschade Bij fietsers.

Valpartij met ernstig letsel

Van de 15 ernstige fietsongevallen, liepen de meeste slachtoffers letsel op in de bergen. Fietsen blijkt onder Nederlanders een populaire activiteit tijdens de vakantie. Waar in Nederland de wegen behoorlijk veilig zijn voor fietsers, is het in de landen om ons heen minder goed gesteld met de kwaliteit van de wegen voor fietsende vakantiegangers. Sterker nog: in veel landen ontbreken er fietspaden. Daarnaast vormen de diepe ravijnen in de bergen de grootste oorzaak voor de valpartijen met zeer ernstig letsel. Naast de ongevallen met letselschade van fietsers, werden bij Eurocross ook vijf quad ongelukken en diverse valpartijen van wandelaars gemeld. Andere veel voorkomende medische problemen zijn maag- en darmklachten, uitdroging, oorontstekingen en rugklachten.

Wie of wat is aansprakelijk bij een fietsongeval?
Voor het afhandelen van de schade na een fietsongeval is het belangrijk vast te stellen wie of wat schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeval. Met andere woorden de aansprakelijkheid voor de aanrijding of val moet worden bepaald. Kijk voor meer informatie bij fietsongevallen of bel gratis onze helpdesk op 0800–0112. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. Wij beantwoorden vrijblijvend uw vragen over uw fietsongeval, het claimen van een schadevergoeding en het inschakelen van juridische hulp.