Terug naar overzicht
± min

Kans op carrièreverloop na letsel meegewogen in oordeel rechtbank

Rechtbank Rotterdam heeft onlangs het carrièreverloop van een 41-jarige bedrijfsverpleegkundige meegenomen in haar oordeel. De man liep ernstig letsel op na een fout van het ambulancepersoneel.

De bedrijfsverpleegkundige kreeg in 1999 een hartinfarct. Vervolgens liep de man extra letsel op doordat het ambulancepersoneel de defibrillator onjuist aansloot en defibrillatie pas geruime tijd later kon plaatsvinden. Hierdoor liep de man een beschadiging op aan de borstkas met chronische pijn en ernstig hersenletsel.

Reële kans
De rechtbank oordeelde dat zonder het ongeval een reële kans bestond dat het letselschade slachtoffer na het voltooien van zijn opleiding tot bedrijfsverpleegkundige een opleiding tot arbeidshygiënist zou hebben gevolgd en uiteindelijk een functie bij een arbodienst zou hebben gekregen. Dit betekent dat bij de begroting van het verlies van arbeidsvermogen vanaf 1 juli 2008 een opslag van 40% van het verschil tussen het loon van een bedrijfsverpleegkundige en het loon van een arbeidshygiënist boven het loon van een bedrijfsverpleegkundige dient te worden meegenomen. De rechtbank hield hierbij rekening met het feit dat het aantal arbeidsplaatsen (door onder andere de wijziging van de Arbowet) de laatste jaren sterk is afgenomen.