Terug naar overzicht
± min

ANWB beloont (letsel)schadevrij rijden met premiekorting

Maakten we eerder nog bekend dat de premies voor autoverzekeringen stijgen, vandaag komt de ANWB met een nieuwe autoverzekering die (letsel)schadevrij rijden beloont met extra premiekorting.

Bestuurders die veilig rijden zonder letselschade gaan beloond worden. De ANWB gaat als eerste grote verzekeraar premieverlagingen tot 30 procent geven aan automobilisten die niet te hard remmen, zich aan de snelheid houden en niet te hard door de bocht gaan. Met deze verzekering (ANWB Veilig Rijden Autoverzekering), stimuleert de ANWB niet alleen veiliger rijgedrag maar ook (letsel)schadelastvermindering, waardoor de autoverzekering betaalbaar blijft. Automobilisten kunnen op die manier jaarlijks ruim honderd euro besparen.

Rijstijl-stick
Hoe het werkt: automobilisten die de nieuwe autoverzekering afsluiten, krijgen een stick die de rijstijl van de bestuurder meet. Dit gebeurt op vier onderdelen: snelheid, remmen, optrekken en het nemen van bochten. Op basis hiervan wordt een rijscore berekend en vertaald in een korting op de basispremie. Deze kan oplopen tot maximaal 30 procent. De verzekerde krijgt via de 'Veilige Rijders app' een actueel overzicht van de berekende rijscores. Hoe beter de rijscore, hoe minder (letsel)schades de verzekerden rijden. Vertonen de bestuurders onveilig rijgedrag? Dan krijgen ze tips en adviezen ter verbetering van hun rijstijl.

Ervaring in Engeland
ANWB volgt met het meten van de rijscore de ervaringen die eerder zijn opgedaan in Engeland. Mensen die daar meedoen aan een ‘Veilig Rijden Autoverzekering’ blijken voor minder (letsel)schades en ongelukken te zorgen en fietsongevallen. Op basis hiervan vindt de ANWB het verantwoord om verzekerden een korting op hun premie te verlenen.

Bron: ANWB.nl

Letselschade?
Heeft u vragen over letselschade bij ongevallen of over eventuele aansprakelijkheid bij letselschade door? Bel gratis 0880 112 129 en wij geven u direct advies. U kan ook uw letselschade via ons contactformulier bij ons melden. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.