Terug naar overzicht
± min

Slachtoffers letselschade nemen vaker jurist in de arm

Steeds meer (verkeers)slachtoffers met lichamelijk en/of geestelijk letsel doen een beroep op een advocaat of jurist. Dat meldt Metronieuws.

In toenemende mate kijken letselschadeadvocaten of juristen mee. Bij juridisch dienstverleners kwamen vorig jaar opvallend veel vragen binnen over letselschade. De toegenomen vraag naar juridisch specialisten is niet het gevolg van meer verkeersongevallen. Het aantal letselschadezaken ligt namelijk al jaren rond de 60.000 blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars.

Dat slachtoffers steeds vaker juridische hulp inschakelen heeft volgens Deborah Lauria, directeur van de Letselschade Raad te maken met professionalisering. Letselschade slachtoffers weten tegenwoordig beter waar ze recht op hebben en handelen daar ook naar. Ze gaan echt op zoek naar informatie over aansprakelijkheid bij letselschade, letselschade bedragen en smartengeld berekeningen en raadplegen daarbij juristen. Ook is de behandeling van letselschadezaken is de afgelopen tien jaar een stuk professioneler geworden, stelt Lauria.

Professionalisering letselschade advocaten
Letselschade advocaten en juristen hebben het niet alleen drukker met letselschade van hun cliënten, ook weten ze steeds meer geld voor hen te regelen. Meer kennis bij de slachtoffers en meer professionalisering bij de letselschade experts hebben in 2015 geleid tot het toekennen van recordbedragen aan smartengeld.

Half november 2015 kende de rechtbank van Gelderland een vuurwerkslachtoffer 200.000 euro aan smartengeld toe als vergoeding van pijn en leed. Het slachtoffer raakte door een brandbom zo ernstig gewond dat hij nooit meer kan werken en volledig afhankelijk is van hulp.

Vervolgens werd dat record in december 2015 gebroken toen het UMC Utrecht 350.000 euro schadevergoeding betaalde. Door een medische misser van het ziekenhuis zal een patiënt met baarmoederhalskanker nooit meer genezen.

Heeft u letselschade opgelopen waarvoor een ander aansprakelijk is of heeft u een vraag? Bel GRATIS onze helpdesk op nummer 0880 - 112 130. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08:30 tot 17:30 telefonisch bereikbaar. Of neem contact op via het contactformulier.