Terug naar overzicht
Marijke van Veenen Marijke van Veenen
± min

Treinongeluk Amsterdam met letsel!? Letselschade is specialistenwerk!

De kranten staan er bol van en het treinongeval te Amsterdam van afgelopen zaterdag 21 april 2012 wordt zelfs omschreven als een van de heftigste in lange tijd in Amsterdam.

Opmerkelijk is dat veel speculaties de ronde gaan wat er nu precies is gebeurd. De een weet het blijkbaar nog beter dan de ander. Nu blijkt de Volkskrant op haar eigen website te vermelden dat de stoptrein die dus op de intercity botste werd bestuurd door een machiniste. Deze machiniste zou direct na het ongeval tegen passagiers die haar aanschoten hebben gezegd dat zij er voor vreesde een rood sein te heben genegeerd.

Nu bleek er toevalligerwijs een journalist van de Volkskrant in de voorste coupé van de trein te hebben gezetenen hij zag hoe de machiniste direct na het ongeval de bestuurderscabine verliet. Aldus de Volkskrant hebben zowel de Nederlandse Spoorwegen alsmede Prorail niet op deze berichtgeving gereageerd.

Klik hier voor de NOS beelden via YouTube

Hoe zit het juridisch?
Een mevrouw uit het oosten van het land van 68 jaar is helaas aan de gevolgen van het door haar opgelopen letsel overleden. Dit werd niet door de NS maar door de gemeente Amsterdam bekend gemaakt.

Ook liggen momenteel nog circa 16 letselschade slachtoffers in het ziekenhuis in Amsterdam. Totaal liepen 117 mensen letsel op bij het ongeluk waarvan 42 mensen zelfs ernstig letsel hebben opgelopen.

Qua aansprakelijkheid is de zaak eenvoudig. Passagiers hebben een vervoersovereenkomst gesloten met in dit geval de NS. Dat betekent dat de NS er garant voor moet staan dat de passagiers veilig van A naar B worden gebracht. Dat is nu niet gebeurd en hiervoor zal de NS dan ook de aansprakelijkheid dienen te dragen. Inmiddels hebben wij een aantal slachtoffers volledig kosteloos met raad en daad bijgestaan. Mocht u ook hulp nodig hebben of informatie wensen, bel ons gerust op ons gratis nummer 0800-0110.

Zorg in ieder geval voor goede professionele hulp bij letselschade! Wij helpen u kosteloos verder!