Terug naar overzicht
± min

Veel letselschade als gevolg van bijtende dieren in Pretparken?!

26 april 2010 - Regelmatig bereiken ons berichten dat niet alleen kinderen, maar ook volwassenen zijn gebeten door dieren in pretparken / dierentuinen en hierdoor letsel hebben opgelopen.

Zo staat u wellicht ook het dodelijke ongeluk in SeaWorld Orlando (USA) nog voor de geest waardoor bij velen de vraag rijst of wilde dieren, zoals orka’s, wel thuishoren in een pretpark of dierentuin. Volgens de krant USA Today zijn er de afgelopen jaren erg veel slachtoffers gevallen door dergelijke ongevallen. In deze krant werd gesteld dat er de afgelopen tien jaar maar liefst 19 slachtoffers zijn gevallen bij ongelukken met wilde dieren, met 3 doden tot gevolg. Let wel, het gaat hierbij om ongevallen met letselschade en overlijdensschade in Amerika!

Voorts dient opgemerkt te worden dat veel pretparken hun ‘bedrijfsongevallen’ simpelweg niet melden . Hoe vaak het precies fout gaat weten we dus niet eens.

De krant USA Today stond uitgebreid stil bij de orka’s van pretparken als SeaWorld. In totaal worden er in de VS 23 van deze Killer Whales in gevangenschap gehouden, waarvan er “zover bekend” drie de fout in zijn gegaan.

Vorige maand sleurde de orka Tilikum, van SeaWorld Orlando in Florida, een trainer gewelddadig naar de bodem van het bassin. Ze overleed even later aan haar verwondingen.

Exacte cijfers hoe het in Nederland gesteld is met ongevallen door dieren waarbij de bezoekers letselschade hebben opgelopen door hun handelen, zijn niet bekend.