Terug naar overzicht
± min

Veel Limburgers lopen letselschade op door besmettelijk virus

Een aantal mensen uit Limburg, naar verluid enkele tientallen, zijn in ernstige mate ziek geworden door een besmettelijk virus met de naam Noro. 

Voor zover is vast te stellen zijn de besmettingen op diverse locaties opgelopen, zoals in het AZM (Academisch Ziekenhuis van Maastricht), revalidatiekliniek Adelante in Hoensbroek, een verpleeghuis en een basisschool. Met name personeel van deze instellingen, maar ook patiënten zijn slachtoffer geworden van dit  Noro-virus.

Aldus De Telegraaf is in het Academisch Ziekenhuis van Maastricht (AZM) het Norovirus bij zeven patiënten geconstateerd. Het AZM heeft aangegeven dat vanaf afgelopen weekend er geen patiënten meer zijn die zich met klachten hebben gemeld. Ook de tijdelijke opnamestop voor een van de afdelingen is inmiddels weer opgeheven.
 
Voor zover wij uit diverse bronnen mochten opmaken zijn bij de revalidatiekliniek Adelante in een week tijd al dertig mensen ziek geworden. De zieke patiënten liggen in quarantaine en twee afdelingen zijn gesloten om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het virus laat zich herkennen door een aantal kenmerken waarover vrijwel alle slachtoffers klagen, namelijk klachten als misselijkheid en diarree, maar ook pijnklachten in de buik/krampen en koorts en hoofdpijn worden vaak aangegeven. Het probleem dat zich voordoet bij deze klachten is dat slachtoffers vaak veel en snel vocht verliezen, waardoor de kans op uitdroging redelijk groot is.

In hoeverre er sprake is van blijvende beperkingen door dit virus, is nog niet geheel duidelijk. De eerste berichten zijn hierover positief.