Terug naar overzicht
± min

Veiliger rijden hoger op agenda van verzekeraars

Veiliger rijden en daarmee verkeersongevallen drastisch terugdringen. Voor steeds meer verzekeraars staat het onderwerp hoog op de agenda. Zo beloonde verzekeraar Vivat de start-up 'Checkout' met een Innovation Award voor een oplossing die het aantal verkeersongevallen moet terugdringen.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat 1 op de 8 Nederlandse automobilisten zich schuldig maakt aan het gebruik van hun mobiele telefoon achter het stuur. Door het gebruik van een smartphone in het verkeer neemt de kans op een ongeluk met factor zes toe. Checkout speelt in op dit probleem door tijdens het autorijden automatisch de dataverbinding van automobilisten te beperken, waardoor apps die voor afleiding zorgen niet meer werken. Vivat is de eerste partij die het product omarmt en wil het product snel gaan lanceren binnen haar klantenbestand.

Leestip!

Vernieuwing in de verzekeringsbranche
De Vivat Innovation Awards  worden uitgereikt aan start-ups die volgens de verzekeraar een essentiële bijdrage leveren aan vernieuwing binnen de verzekeringsbranche. Checkout, de start-up die het aantal verkeersongevallen wil gaan terugdringen, is beloond met de eerste prijs van € 5.000. Ook de start-ups Twingz, Parkeagle, Embot.ai en PetBnB in de prijzen.

Oplossingen voor verkeersproblemen
Vivat noemt innovatie essentieel voor het bestaansrecht van de verzekeraar, om relevant te blijven voor klanten. Daarom zet de verzekeraar vol in op innovatie en werk veel samen met start-ups. Vanwege de vernieuwende oplossingen voor (verkeers)problemen. Kijk naar de oplossing van Checkout. Met hun oplossing kan het aantal verkeers- en fietsongevallen de komende jaren drastisch worden teruggebracht.

Leestip!


Heeft u letselschade opgelopen door een verkeersongeval?

Of wilt u weten wie aansprakelijk is is bij letselschade of zelfs overlijden bij een verkeersongeval? Dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met onze LetselHelpdesk via ons GRATIS nummer 0800 – 0112.