Terug naar overzicht
± min

Veiligheid boven alles! Digitale binnenspiegel moet letselschade voorkomen!

De populiare Duitse autofabrikant Audi heeft aangekondigd haar auto's veiliger te willen maken, evenals het merk Volvo heeft gedaan. Zij heeft besloten in het najaar van 2012 haar nieuwe de elektrische sportauto R8 e-tron uit te rusten met met een digitale binnenspiegel.

De reden dat dit moet gebeuren is gelegen in het feit dat veel sportauto's, en zodoende ook deze, niet beschikken over een achterruit. Daarom heeft men uitsluitend met de buitenspiegels zicht naar achteren. Om zodoende letselschade te voorkomen bij bestuurder, passagier en mede weggebruikers, is een digitale achterruitkijkspiegel ontworpen. De camera die het zicht naar achteren mogelijk moet maken is op de achterzijde van de auto gemonteerd. De camera zorgt voor een breder zicht naar achteren dan de gebruikelijke spiegels.

Van belang is natuurlijk dat het digitale beeld niet te laat wordt doorgegeven. Audi heeft er voor gezorgd dat het beeld naar achteren is slechts enkele miliseconden wordt geprojecteerd, om zodoende natuurlijk ongevallen met letselschade te voorkomen. Zoals de foto bij dit artikel aangeeft is de monitor (lees: digitale binnenspiegel) op de verwachte plek gemonteerd en is ongeveer, diagonaal gemeten, 20 cm groot. Dat is groter dan de gebruikelijke binnenspiegels in de doorsnee personenauto's. Voor det scherm wordt gebruik gemaakt van de Amoled technologie van Samsung.