Terug naar overzicht
± min

Vrijwillig letsel oplopen kan... !

Het is niet gebruikelijk op onze site ongevallen te vermelden of uitvoerig te bespreken, maar meer de gevolgen hiervan.

Bij wijze van uitzondering op de regel maken wij toch melding van een wel erg opmerkelijke zaak die ons als redactie onder ogen kwam. Een Oostenrijkse man die arbeidsongeschikt was heeft er wel heel erg veel voor over gehad om niet te hoeven werken en daarmee arbeidsongeschikt te blijven. Hij heeft namelijk zelf zijn voet afgezaagd om te voorkomen dat zijn keuringsarts hem arbeidsgeschikt zou verklaren.

Slechts enkele uren voor de afspraak die hij op maandag had met zijn keuringsarts hield de 56-jarige Oostenrijkse man zijn voet tegen een elektrische zaag. Hoewel dit waarschijnlijk niet geheel de bedoeling was, werd zijn voet daarbij boven de enkel afgerukt. De hevig bloedende Oostenrijker wist zelf nog een ambulance te bellen. Het behoeft geen commentaar dat de man erg veel bloed had verloren en daardoor ook in levensgevaar verkeerde aldus de politie van het plaatsje Kirbach.

De behandeld artsen slaagden er uiteindelijk niet meer in de voet terug te zetten. De man blijft in ieder geval zijn gehele leven gehandicapt. Hoe dom kan je zijn!?