Terug naar overzicht
Marijke van Veenen Marijke van Veenen
± min

Consumentenbond doet weer melding van onveilige traphekjes

Na meldingen van gevaarlijke traphekjes in 2015 en 2016, blijkt er ook in 2017 weer een traphekje op de markt dat zo onveilig is dat het letselschade kan veroorzaken. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond. 

Het gaat dit keer om gevonden mankementen bij traphekje 'Mila'. Het traphekje is te koop bij Gamma en Karwei. Volgens de Consumentenbond is het traphekje identiek aan de eerder teruggeroepen traphekjes 'Emma' en 'Laura'. Deze hekjes werden respectievelijk in 2015 en 2016 werden teruggeroepen door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit.

Waarom is het traphekje onveilig?

Net als de eerder teruggeroepen hekjes kampt traphekje Mila met de volgende mankementen:

  • Het hekje is te openen zonder het verplichte tweede (voet)slot te gebruiken.
  • Het hekje kan worden geopend terwijl het feedbackschermpje op groen staat.
  • Het hekje is niet bestand tegen duwen en trekken.
  • De afstand van de spijlen is te groot.


Hoe kan het dat er voor het derde jaar achterelkaar traphekjes op de markt
komen die niet aan de veiligheidseisen voldoen?

Volgens de Consumentenbond is het onbegrijpelijk dat er elk jaar gevaarlijke hekjes opduiken.De bond heeft aan de NVWA gevraagd om het hekje terug te roepen. De importeur van de hekjes, Intergamma, is inmiddels op de hoogte gebracht.

Zijn er nog andere zaken uit de test naar voren gekomen?

Die zijn nog niet bekend omdat de traphekjestest 2017 nog niet is afgerond. Toch werden de mankementen al eerder gemeld omdat de gevaren van traphek Mila zodanig groot zijn, dat de Consumentenbond heeft besloten de consumenten al tijdens de analyse te waarschuwen. Naar verwachting zijn de complete testresultaten in augustus beschikbaar.


Leestip!


Letselschade door gebrekkig product?
Hebt u onverhoopt letselschade als gevolg van een gebrekkig product? En wilt u de product en/of verkoper aansprakelijk stellen voor de schade? Vraag vrijblijvend advies via onze helpdesk: 0800 – 0112 (GRATIS).