Nieuws

Letselschade door voedselvergiftiging of voedselallergie

Vandaag is het Wereldvoedseldag! Een dag waarop de wereld stilstaat bij voedselvraagstukken. Bij LetselSchade.nl hebben we regelmatig op een andere manier te maken met voedsel. Letselschade door voedselvergiftiging of voedselallergie bijvoorbeeld. Mogelijk heb je dan recht op een letselschadevergoeding.

In dit artikel lees je wat je kunt doen als jij letsel oploopt door voedselvergiftiging of -allergie.

Lees meer

Letselschade door dieren: altijd bellen met een letselschadejurist!

Vandaag is het Dierendag! Hét moment waarop veel baasjes hun trouwe viervoeter extra verwennen. Helaas kan het ook gebeuren dat je wordt gebeten door een hond of lelijk ten val komt bij het paardrijden. Wist je dat je dan in veel gevallen recht hebt op een letselschadevergoeding?

In dit artikel lees je wat je kunt doen als jij letsel oploopt door een dier.

Lees meer

Letselschade door de hond van een ander

Een van onze cliënten kwam op de fiets ten val toen de hond van een ander in gevecht raakte met haar eigen hond. De cliënt liep door de val ernstig letsel op. Toen de aansprakelijkheid van de wederpartij in eerste instantie niet werd erkend, nam de letselschadejurist het voor haar op.

In dit artikel lees je hoe deze zaak is opgelost en wat je kunt doen als het jou overkomt.

Lees meer

Aantal jonge verkeersslachtoffers verdubbeld in september

In september zit de vakanties er voor de meeste mensen op. We gaan weer naar het werk en weer naar school. Meer verkeersdeelnemers betekent helaas ook meer verkeersslachtoffers. Onder brugklassers verdubbelt dit aantal zelfs.

In dit artikel lees je wat je kunt doen als je zoon of dochter letselschade oploopt door een verkeersongeval.

Lees meer

Jaren wachten op letselschadevergoeding: nee!

TROS Radar liet in de uitzending van augustus 2020 opnieuw zien dat sommige verzekeraars de uitkering van een letselschadevergoeding zo lang mogelijk uitstellen. Een goede letselschadespecialist kan dit proces aanzienlijk helpen versnellen. 

In dit artikel lees je wat een letselschadespecialist voor je kan doen. 

Lees meer

Letsel aan Ruggenmerg? Alarmerende verschijnselen!

De kans op letsel aan het ruggenmerg is groot na een verkeers- of bedrijfsongeval. Denk bijvoorbeeld aan een achteropaanrijding met de auto of een val van de steiger van grote hoogte . Daarnaast kan het ruggenmerg beschadigd raken door een stuk bot, metaal of een bloeding.

Wij bespreken in deze long read de verschillende facetten en de mogelijkheden om dit letsel goed te laten behandelen. 

Lees meer

Waarom is er een letselschaderaad?

Het doel van de Letselschade Raad is om transparantie en duidelijkheid in de afhandeling van letselschadezaken te vergroten. Daar is in Nederland grote behoefte aan. Voor slachtoffers die te maken krijgen met letselschade is dit een makkelijk te benaderen informatiebron.

Lees hier meer over het doel en werking van de Raad en wat je kan doen na een ongeval met letselschade.

Lees meer

Letselschade door medische misser, wat moet ik doen?

Een nabestaande van een overledene of een slachtoffer van een medische misser heeft recht op een schadevergoeding van de behandelend arts als hem te verwijten is dat hij fout heeft gehandeld. Wanneer is er sprake van een complicatie en wanneer is het overduidelijk een medische fout? 

Wij bespreken in dit artikel het verschil tussen een complicatie en een medische fout en ook wat je moet doen als je een arts aansprakelijk wil stellen voor de schade. Lees het artikel.

Lees meer

Snorfietsers van het fietspad? Zo pakken grote steden het aan.

Amsterdam nam vorig jaar het voortouw om snorfietsers te weren van fietspaden. Gemeente Den Haag biedt een financiële regeling om vervuilende snor- en motorfietsers te slopen. Rotterdam onderzoekt of een nieuw snorfietsbeleid haalbaar is. Nu volgt Utrecht.

Volgens de eerste verkeersanalyse uit de hoofdstad blijkt dat niet alleen het aantal ongevallen met een snorfiets afneemt, ook lokale fiets- en bromfietshandelaren zien deze verkeersregel wel zitten. Lees het hier.

Lees meer

Blijvend letsel? Hoe bereken je de vergoeding?

Het berekenen van een juiste letselschadevergoeding is vakwerk. Mocht er sprake zijn van langdurig of blijvend letsel na een ongeval, dan doe je er verstandig aan om een ervaren belangenbehartiger in te schakelen die enkel opkomt voor jouw belangen.

In dit artikel vertellen wij je graag waar een expert rekening mee houdt bij het berekenen van een rechtvaardige schadevergoeding indien het slachtoffer permanent of blijvend letsel oploopt.

Lees meer

Letselschade door ongeval tijdens Virtual Reality-game

Virtual reality (VR) wordt steeds populairder. Professionele domeinen zoals de gezondheidszorg of defensie, maar ook consumenten zien in toenemende mate de mogelijkheden die deze technologieën bieden. Zo zijn er bedrijven die virtuele spellen in een gesloten ruimte aanbieden, om hun bezoekers mee te nemen naar een heel andere wereld.

In dit artikel lees je meer over de verhaalbaarheid van letselschade, dat tijdens een VR-game is opgelopen. 

Lees meer

Wat mag ik van een personenschadebehandelaar verwachten?

Het schadeclaimproces wordt vaak ervaren als ingewikkeld en belastend. Een deskundige personenschadebehandelaar beantwoordt deze vragen en regelt met concrete hulp dat de schade wordt vergoed.

Letselschade.nl, onderdeel van de Jurilex Letselschade Groep, is een gespecialiseerd letselschadebureau. Dat betekent dat wij uitgebreide ervaring en expertise hebben op het gebied van letselschadeclaims. Neem eenvoudig contact op met onze juristen en krijg direct een transparant advies bij een letselschade-ongeval. 

Lees meer

10 waardevolle tips bij invullen van het schadeformulier

Na een aanrijding is het belangrijk om het schadeformulier in te vullen. Wanneer er sprake is van letselschade, is dit formulier een belangrijk document voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij om een schadevergoeding te verkrijgen. 

Voor de meeste mensen is het invullen van een schadeformulier geen dagelijkse kost, en gelukkig maar. Mocht het jou, vrienden, familie of anderen toch overkomen, dan is het makkelijk dat je ook weet hoe een dergelijk ingevuld dient te worden. Wij geven tien waardevolle tips bij het invullen van het schadeformulier.

Lees meer

Het coronavirus en de zorgplicht van de werkgever

Week 12 ten tijde van COVID-19. Na eerder de kapperszaken en basisscholen, mogen vanaf 1 juni ook horecazaken en culturele instellingen de deuren openen. Weliswaar onder strenge voorwaarden, maar Nederland kijkt er reikhalzend naar uit.

Toch blijft het kabinet hameren op de anderhalvemeter-maatregel en als het aan hen ligt blijven we nog maandenlang thuiswerken. Maar waar de een beschikt over een volledig ingericht thuiskantoor, zit de ander aan de keukentafel. Dat roept vragen op, want wat houdt een goede werkplek precies in? En wat zijn de plichten van de werkgever?

Lees meer

Meer fatale ongelukken onder twintigers en dertigers

In april werden de verkeerscijfers van het afgelopen jaar bekendgemaakt door het CBS. Wat opviel is dat met name een jongere groep verkeersdeelnemers vaker betrokken is bij een ongeval met dodelijke afloop.

Bij het team van Letselschade.nl zagen wij eind vorig jaar al een significante toename van het aantal schademeldingen onder twintigers. We zetten de cijfers op een rij en vergeleken dit met onze eigen bevindingen. 

Lees meer

Het melden van een bedrijfsongeval

Een werkgever heeft op grond van de wet een zorgplicht. Hij moet dan ook alle nodige maatregelen nemen om de veiligheid van zijn werknemers te garanderen en risico’s te beperken. Maar ondanks alle voorzorgsmaatregelen die een werkgever neemt kan het gebeuren dat een bedrijfsongeval plaatsvindt. Een werknemer komt bijvoorbeeld ten val op een bouwterrein of hij raakt bekneld tijdens zijn werkzaamheden. In sommige gevallen volstaat een interne melding binnen het bedrijf, maar andere gevallen heeft de werkgever de plicht om een ongeval te melden bij de arbeidsinspectie.

Lees meer

Schade zonder dader?

Schade rijden is zeer vervelend. Nadat de emotionele impact van het ongeval is ingedaald en ook de directe gevolgen van het ongeval zichtbaar worden, begint het regelen van de letselschade met de wederpartij.

Althans, er wordt dan verondersteld dat er een aansprakelijke partij is. Wat als de veroorzaker niet bekend is? Een schade zonder dader, kan ik dan aanspraak maken op een vergoeding van mijn letselschade? 

Degene die verantwoordelijk is voor het ongeval heeft de plaats van het ongeval verlaten en er zijn verder geen gegevens van de dader bekend. In dit artikel wordt uitgelegd wat te doen bij schade zonder dader. 

Lees meer

App maakt tieners bewust van gevaren smartphonegebruik in verkeer

Letselschade onder tieners voorkomen? Een spel kan daarbij helpen. De populaire app Wheelie Pop maakt jonge tieners bewust van de risico’s van het smartphonegebruik in het verkeer. De game is inmiddels meer dan 20.000 keer gedownload.

Lees meer

Kan ik mijn reiskosten voor een medische behandeling vergoed krijgen?

De zorgverzekeraar vergoedt, buiten je eigen risico om, de zorg die je nodig hebt. Alleen is het vervoer naar de medische behandeling standaard wel voor eigen rekening. Als je ver of vaak moet reizen voor een medische behandeling, kunnen deze kosten oplopen. Het is dan zeker mogelijk om bepaalde kosten vergoed te krijgen, zo oordeelde de Rechtbank Rotterdam in december 1970.

In dit blog leggen we uit wat er onder vervoerskosten valt en wat De Letselschade Richtlijn Kilometervergoeding inhoudt.

Lees meer

Wanneer kun je een wegbeheerder aansprakelijk stellen?

Je kunt op straat of op een weg schade oplopen. Bijvoorbeeld doordat je door een diepe kuil of over een losliggend putdeksel rijdt. Of doordat je struikelt door een onverwacht hoogteverschil. In sommige gevallen kun je de wegbeheerder hiervoor aansprakelijk stellen. Je moet dan wel kunnen bewijzen dat de schade door een gebrek in of verwaarlozing van het wegdek is veroorzaakt.

In dit blog leggen we uit wat wegbeheerdersaansprakelijkheid (zoals dit staat beschreven in artikel 6:174 van het Burgerlijk Wetboek) is precies is. Ook lichten we een uitspraak van de Rechtbank Noord-Holland over verantwoordelijkheidsverschuiving toe.

Lees meer