Nationaal Keurmerk Letselschade: dáárom is het belangrijk
Maaltijdbezorger en verkeersongeval met de e-bike? Dit moet je weten
Heb je tijdens je werk een ongeluk gekregen of veroorzaakt met de e-bike? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.
Maaltijdbezorger en een verkeersongeval? Let op.
Ben je maaltijdbezorger, dan zit je vaak op de weg. Hoewel je er liever niet over nadenkt, kan het gebeuren dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval. Hoe zit het dan met je aansprakelijkheid?
Wie betaalt de schadevergoeding van letselschade door PTSS?
De beroepsziekte Post Traumatisch Stresssyndroom (PTSS) is de laatste jaren steeds vaker in het nieuws. Kennis en behandeling van een PTSS worden beter, waardoor de kans op blijvende schade aanzienlijk afneemt. Goed nieuws, maar een nieuw probleem dient zich aan: Wie vergoedt de behandeling: de werkgever of de staat?
Het verplicht dragen van een fietshelm voor kinderen nog niet in zicht
In Nederland ben je niet verplicht om een fietshelm te dragen, tenzij je op een speed-pedelec (een snelle e-bike) rijdt. Je ziet weinig kinderen fietsen met een fietshelm, terwijl het dragen ervan aantoonbaar veiliger kan zijn. Een fietshelm kan namelijk ernstig hoofdletsel bij jonge kinderen voorkomen.
Maar moet de fietshelm verplicht worden gesteld? Voor– en tegenargumenten in deze terugkerende discussie.
Letselschade door voedselvergiftiging of voedselallergie
Vandaag is het Wereldvoedseldag! Een dag waarop de wereld stilstaat bij voedselvraagstukken. Bij LetselSchade.nl hebben we regelmatig op een andere manier te maken met voedsel. Letselschade door voedselvergiftiging of voedselallergie bijvoorbeeld. Mogelijk heb je dan recht op een letselschadevergoeding.
In dit artikel lees je wat je kunt doen als jij letsel oploopt door voedselvergiftiging of -allergie.
Letselschade door dieren: altijd bellen met een letselschadejurist!
Vandaag is het Dierendag! Hét moment waarop veel baasjes hun trouwe viervoeter extra verwennen. Helaas kan het ook gebeuren dat je wordt gebeten door een hond of lelijk ten val komt bij het paardrijden. Wist je dat je dan in veel gevallen recht hebt op een letselschadevergoeding?
In dit artikel lees je wat je kunt doen als jij letsel oploopt door een dier.
Letselschade door de hond van een ander
Een van onze cliënten kwam op de fiets ten val toen de hond van een ander in gevecht raakte met haar eigen hond. De cliënt liep door de val ernstig letsel op. Toen de aansprakelijkheid van de wederpartij in eerste instantie niet werd erkend, nam de letselschadejurist het voor haar op.
In dit artikel lees je hoe deze zaak is opgelost en wat je kunt doen als het jou overkomt.
Aantal jonge verkeersslachtoffers verdubbeld in september
In september zit de vakanties er voor de meeste mensen op. We gaan weer naar het werk en weer naar school. Meer verkeersdeelnemers betekent helaas ook meer verkeersslachtoffers. Onder brugklassers verdubbelt dit aantal zelfs.
In dit artikel lees je wat je kunt doen als je zoon of dochter letselschade oploopt door een verkeersongeval.
Jaren wachten op letselschadevergoeding: nee!
TROS Radar liet in de uitzending van augustus 2020 opnieuw zien dat sommige verzekeraars de uitkering van een letselschadevergoeding zo lang mogelijk uitstellen. Een goede letselschadespecialist kan dit proces aanzienlijk helpen versnellen.
In dit artikel lees je wat een letselschadespecialist voor je kan doen.
Letsel aan Ruggenmerg? Alarmerende verschijnselen!
De kans op letsel aan het ruggenmerg is groot na een verkeers- of bedrijfsongeval. Denk bijvoorbeeld aan een achteropaanrijding met de auto of een val van de steiger van grote hoogte . Daarnaast kan het ruggenmerg beschadigd raken door een stuk bot, metaal of een bloeding.
Wij bespreken in deze long read de verschillende facetten en de mogelijkheden om dit letsel goed te laten behandelen.
Waarom is er een letselschaderaad?
Het doel van de Letselschade Raad is om transparantie en duidelijkheid in de afhandeling van letselschadezaken te vergroten. Daar is in Nederland grote behoefte aan. Voor slachtoffers die te maken krijgen met letselschade is dit een makkelijk te benaderen informatiebron.
Lees hier meer over het doel en werking van de Raad en wat je kan doen na een ongeval met letselschade.
Letselschade voorkomen bij kinderen? Draag een helm!
Met de campagne 'Helm op je hoofd' vroegen Shell en Veilig Verkeer Nederland (VVN) aandacht voor het dragen van een fietshelm door kinderen in het verkeer, ter bevordering van hun verkeersveiligheid. Shell en VVN gaven op acht basisscholen interactieve workshops aan kinderen uit groep 3 en 4 om het imago van de fietshelm te verbeteren en om het belang van het dragen van een helm voor hun verkeersveiligheid te benadrukken. Dit is tevens de start van een onderzoek naar de bereidwilligheid van kinderen om een fietshelm te dragen.
Letselschade door medische misser, wat moet ik doen?
Een nabestaande van een overledene of een slachtoffer van een medische misser heeft recht op een schadevergoeding van de behandelend arts als hem te verwijten is dat hij fout heeft gehandeld. Wanneer is er sprake van een complicatie en wanneer is het overduidelijk een medische fout?
Wij bespreken in dit artikel het verschil tussen een complicatie en een medische fout en ook wat je moet doen als je een arts aansprakelijk wil stellen voor de schade. Lees het artikel.
Snorfietsers van het fietspad? Zo pakken grote steden het aan.
Amsterdam nam vorig jaar het voortouw om snorfietsers te weren van fietspaden. Gemeente Den Haag biedt een financiële regeling om vervuilende snor- en motorfietsers te slopen. Rotterdam onderzoekt of een nieuw snorfietsbeleid haalbaar is. Nu volgt Utrecht.
Volgens de eerste verkeersanalyse uit de hoofdstad blijkt dat niet alleen het aantal ongevallen met een snorfiets afneemt, ook lokale fiets- en bromfietshandelaren zien deze verkeersregel wel zitten. Lees het hier.
Blijvend letsel? Hoe bereken je de vergoeding?
Het berekenen van een juiste letselschadevergoeding is vakwerk. Mocht er sprake zijn van langdurig of blijvend letsel na een ongeval, dan doe je er verstandig aan om een ervaren belangenbehartiger in te schakelen die enkel opkomt voor jouw belangen.
In dit artikel vertellen wij je graag waar een expert rekening mee houdt bij het berekenen van een rechtvaardige schadevergoeding indien het slachtoffer permanent of blijvend letsel oploopt.
Letselschade door ongeval tijdens Virtual Reality-game
Virtual reality (VR) wordt steeds populairder. Professionele domeinen zoals de gezondheidszorg of defensie, maar ook consumenten zien in toenemende mate de mogelijkheden die deze technologieën bieden. Zo zijn er bedrijven die virtuele spellen in een gesloten ruimte aanbieden, om hun bezoekers mee te nemen naar een heel andere wereld.
In dit artikel lees je meer over de verhaalbaarheid van letselschade, dat tijdens een VR-game is opgelopen.
Wat mag ik van een personenschadebehandelaar verwachten?
Het schadeclaimproces wordt vaak ervaren als ingewikkeld en belastend. Een deskundige personenschadebehandelaar beantwoordt deze vragen en regelt met concrete hulp dat de schade wordt vergoed.
Letselschade.nl, onderdeel van de Jurilex Letselschade Groep, is een gespecialiseerd letselschadebureau. Dat betekent dat wij uitgebreide ervaring en expertise hebben op het gebied van letselschadeclaims. Neem eenvoudig contact op met onze juristen en krijg direct een transparant advies bij een letselschade-ongeval.
10 waardevolle tips bij invullen van het schadeformulier
Na een aanrijding is het belangrijk om het schadeformulier in te vullen. Wanneer er sprake is van letselschade, is dit formulier een belangrijk document voor het aansprakelijk stellen van de tegenpartij om een schadevergoeding te verkrijgen.
Voor de meeste mensen is het invullen van een schadeformulier geen dagelijkse kost, en gelukkig maar. Mocht het jou, vrienden, familie of anderen toch overkomen, dan is het makkelijk dat je ook weet hoe een dergelijk ingevuld dient te worden. Wij geven tien waardevolle tips bij het invullen van het schadeformulier.
Het coronavirus en de zorgplicht van de werkgever
Week 12 ten tijde van COVID-19. Na eerder de kapperszaken en basisscholen, mogen vanaf 1 juni ook horecazaken en culturele instellingen de deuren openen. Weliswaar onder strenge voorwaarden, maar Nederland kijkt er reikhalzend naar uit.
Toch blijft het kabinet hameren op de anderhalvemeter-maatregel en als het aan hen ligt blijven we nog maandenlang thuiswerken. Maar waar de een beschikt over een volledig ingericht thuiskantoor, zit de ander aan de keukentafel. Dat roept vragen op, want wat houdt een goede werkplek precies in? En wat zijn de plichten van de werkgever?
Meld hier het letselongeval
Als je vragen hebt over een letselongeval, dan kan je ons eenvoudig bereiken door het contactformulier in te vullen. Onze letselschadejuristen zorgen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt en dat je weet waar je aan toe bent.

met onze specialisten
0880 112 130
Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen. Wij geven altijd een transparant advies.