Nieuws

Jurilex Letselschade krijgt Nationaal Keurmerk Letselschade

Het Nationaal Keurmerk Letselschade bestaat sinds 4 januari 2021. Na een uitgebreide audit oordeelde De Letselschade Raad dat Jurilex Letselschade, waar LetselSchade.nl onder valt, een professioneel en betrouwbaar letselschadekantoor is dat voldoet aan de strenge eisen voor het voeren van het keurmerk. Lees snel verder!
Lees meer

Het belang van een Schadeverzekering voor Inzittenden (SVI)

Een Schadeverzekering voor Inzittenden is in Nederland niet verplicht, het biedt uitkomst als je letselschade hebt opgelopen en nu verwikkeld bent in een ellenlange discussie met de aansprakelijke verzekeringsmaatschappij. In dit artikel leggen we uit wat de toegevoegde waarde is van deze verzekering.

Lees meer

Welke verzekering betaalt mijn (letsel)schadevergoeding?

In deze blog wordt nader ingegaan op een aantal veel voorkomende verzekeringen in de letselschadepraktijk en wordt er een overzicht gegeven van de verschillende verzekeringen waarop per soort ongeval een beroep kan worden gedaan.

Lees meer

Letselschade als wielrenner: doe er iets aan!

Heb je letselschade opgelopen tijdens het wielrennen? Kom je in botsing met een andere weggebruiker of kom je ten val door een slecht wegdek? In veel gevallen heb je recht op letselschadevergoeding. Daarover gaat dit artikel.

Lees meer

Nationaal Keurmerk Letselschade: dáárom is het belangrijk

Sinds 1 januari 2021 is er een Nationaal Keurmerk Letselschade (NKL) geïntroduceerd. Wat het inhoudt en waarom dat keurmerk belangrijk is, lees je hier.
Lees meer

Risicoaansprakelijkheid en schuldaansprakelijkheid: het verschil

Risicoaansprakelijkheid en schuldaansprakelijkheid: wat is wat? Juridische termen zijn niet altijd gemakkelijk te begrijpen. Wat betekenen ze en wat hebben ze te maken met letselschadevergoedingen?

Lees meer

Wet Affectieschade: 5 belangrijke vragen

Sinds een aantal jaar hebben nabestaanden en naasten van slachtoffers van een verkeersongeluk of bedrijfsongeval recht op smartengeld. Dit is geregeld in de Wet Affectieschade. Wij behandelen in dit artikel 5 belangrijke vragen over affectieschade.

Lees meer

Hang geen mondkapje aan binnenspiegel

‘Sorry, maar ik heb je echt niet gezien.’ Een mondkapje aan de binnenspiegel hangen kan voor gevaarlijke verkeerssituaties zorgen, het uitzicht van de autobestuurder wordt er door belemmerd. Het is aan de orde van de dag. Lees er meer over in dit kersverse artikel.

Lees meer

Letselschade: op welke schadevergoeding heb jij mogelijk recht?

Heb je letselschade opgelopen, dan heb je misschien recht op letselschadevergoeding. Welke soorten schadevergoeding zijn er? En hoe vraag je letselschadevergoeding aan? In deze kersverse blog behandelen wij de tien meest voorkomende schadeposten.

Lees meer

Tijdelijk arbeidsongeschikt na letselschade door een fietsongeval?

Wat als je bij een fietsongeval letselschade oploopt, waardoor je tijdelijk niet kunt werken? Heb je dan recht op een schadevergoeding?
In gesprek met meester in de rechten en Register-Expert Jeroen Damen van Jurilex uit Goirle.

Lees meer

Voorschotbetalingen bij letselschade

Wie een ongeval meemaakt en daar letselschade aan overhoudt, die wordt al snel geconfronteerd met onaangename kosten en uitgaven.De voorschotbetalingen bij letselschade zijn er om de eerste financiële tegenvallers op te vangen waar het slachtoffer mee te maken krijgt. In dit artikel vertellen we er meer over.

Lees meer

Gordelkorting? Wij leggen het uit!

Het dragen van een gordel vermindert de kans op ernstig letsel bij een verkeersongeluk zoals een achterop-aanrijding en kettingbotsing. Het niet dragen van een gordel kan ertoe leiden dat de aansprakelijke verzekeraar een gordelkorting toepast. Dit houdt in dat de uiteindelijke schadevergoeding wordt verminderd met een bepaald percentage. Hoe dat zit vertellen we in het onderstaand artikel. 

Lees meer

Smartengeld als schadecomponent van de vergoeding

Als letselschadeslachtoffer kun je diverse schadeposten vorderen bij de aansprakelijke verzekeraar. Eén van de belangrijkste schadeposten is smartengeld. Ieder slachtoffer krijgt hier namelijk mee te maken na een ongeval. Je hebt als slachtoffer dan ook altijd recht op smartengeld.

Lees meer

Kop-staartbotsing: wie is aansprakelijk?

Bij een kop-staartbotsing kun je flink letsel oplopen. De whiplash is misschien wel de bekendste – of beruchtste. Hoe zit het met de aansprakelijkheid? En wat moet je doen als je letselschade oploopt?
In dit artikel vertellen wij er meer over.

Lees meer

Stap zonder winterjas in de auto

Raar maar waar: als je in de auto je winterjas aan hebt, kun je bij een ongeluk ernstig gewond raken. Daarom adviseert bestuurders en passagiers om hun winterjas of donsjack uit te trekken.

Hoe dat zit, lees je hier.

Lees meer

Politieonderzoek bij verkeersaansprakelijkheid

Bij de meeste verkeersongelukken is het duidelijk wie er schuld heeft aan het ongeval, soms is politieonderzoek nodig voor het beoordelen van de aansprakelijkheid. In dit artikel het politieonderzoek bij verkeersaansprakelijkheid.

Lees meer

Auto-ongeluk door gladheid: 5 belangrijke vragen

Sneeuw in het vooruitzicht? Extra oppassen op de weg dit weekend. Raakt u onverhoopt toch betrokken bij een auto-ongeluk en loopt u letsel op? Dan kan u in deze gevallen letselschadevergoeding krijgen. Lees er hier meer over.

Lees meer

Heb je als medepassagier recht op een schadevergoeding?

Heeft een medepassagier recht op een schadevergoeding als er sprake is van een verkeersongeval? Een goede vraag! In de meeste gevallen kan een inzittende de letselschade verhalen op een verzekeraar. In dit artikel vertellen we hoe dit in zijn werk gaat.

Lees meer

Maaltijdbezorger en verkeersongeval met de e-bike? Dit moet je weten

Heb je tijdens je werk een ongeluk gekregen of veroorzaakt met de e-bike? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Lees meer

Maaltijdbezorger en een verkeersongeval? Let op.

Ben je maaltijdbezorger, dan zit je vaak op de weg. Hoewel je er liever niet over nadenkt, kan het gebeuren dat je betrokken raakt bij een verkeersongeval. Hoe zit het dan met je aansprakelijkheid?

Lees meer

Meld hier het letselongeval 

Als je vragen hebt over een letselongeval, dan kan je ons eenvoudig bereiken door het contactformulier in te vullen. Onze letselschadejuristen zorgen dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt en dat je weet waar je aan toe bent. 

Of bel gratis even
met onze specialisten

0880 112 130

Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:30 en 17:30 uur. Buiten deze tijden kan je gebruik maken van het contactformulier of een bericht via WhatsApp sturen. Wij geven altijd een transparant advies.

Je selecteerde 'Medische fout'. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

  1. Heb je al een klacht ingediend bij de klachtencommissie van de desbetreffende zorginstelling? Ja/nee
  2. Is die klacht gegrond verklaard? Ja/nee
  3. Is de medische fout minder dan 5 jaar geleden gemaakt? Ja/nee
  4. Ben je bereid om een medisch haalbaarheidsonderzoek uit te laten voeren? Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen omdat we geen gegronde klacht hebben. Je aanvraag zal dan ook niet in behandeling worden genomen.

 

Je hebt aangegeven psychisch letsel te hebben opgelopen als gevolg van een ongeval. De volgende vraag is daarvoor van belang:

  1. Heb je naast psychisch letsel, ook lichamelijk letsel opgelopen? Ja/nee
Jouw antwoord is JA

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op.

Jouw antwoord is NEE

Helaas kunnen wij je niet helpen, omdat wij niet gespecialiseerd zijn in het behandelen van enkel psychisch letsel. Jouw aanvraag wordt dan ook niet in behandeling genomen.

­Je selecteerde 'geweld’. De volgende vragen zijn daarvoor van belang:

  1. Is het letsel ontstaan door een geweldsincident tijdens werktijd? Ja/nee
  2. Valt het incident te wijten aan de werkgever? (optioneel) Ja/nee
  3. Kun je het ongeval aantonen? (optioneel) Ja/nee
Alle vragen met JA beantwoord

Je hebt mogelijk een zaak. We ontvangen graag je melding. Eén van onze letselschadejuristen neemt na het verzenden van dit formulier zo snel mogelijk contact met je op. 

1 Of meerdere vragen met NEE beantwoord

Helaas kunnen wij je niet helpen. Wij verwijzen je in dit geval graag door naar het Schadefonds voor Geweldsmisdrijven.