Terug naar overzicht
Marijke van Veenen Marijke van Veenen
± 0 min

3D Afleiding Bike laat risico’s van afleiding op de fiets ervaren

Groningers hebben onlangs kennis gemaakt met de ‘3D Afleiding Bike’, een speciale fiets die berijders laten ervaren wat de risico’s zijn van appen, bellen of muziek luisteren op de fiets. Een primeur in Nederland. Tijdens de start van de introductieweek konden Groningse studenten de 3D Afleiding Bike testen. Studenten gaven aan dat deze speciale fiets hen in één klap bewust maakten. Een van de studenten zegt dat ze door de fiets inzag hoe gevaarlijk het is om te appen op de fiets. Ze botste een paar keer tijdens het virtuele ritje.

Virtual Reality-wereld

De deelnemers van de introductieweek (de KEI-week) maakten ’s avonds een ritje op de 3D Afleiding Bike die onderdeel is van de campagne ‘Groen Licht Groningen’ waarin aandacht wordt gevraagd voor de verkeersveiligheid in de provincie Groningen. Deelnemers krijgen in een Virtual Reality-wereld door middel van een Oculus Rift-bril de kans om zelf te ervaren wat het effect is van afleiding op de fiets. Doordat ze het zelf ervaren, is de kans het grootst dat ze in het vervolg bijvoorbeeld hun telefoon op stil zetten op fiets.

Verkeersveiligheid Groningen

Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.

Bron: Nu.nl

Veel gestelde vragen na fietsongevallen

Op Letselschade.nl beantwoorden we de meest gestelde vragen naar aanleiding van fietsongevallen, zoals:

Wie is aansprakelijk bij fietsongevallen?
Wat doen na een fietsongeval?
Moet ik een letselschade advocaat inschakelen?