Terug naar overzicht
± min

Aldi moet een letselclaim voldoen van € 12.500,00!

Een 57 jarige Aldi medewerker die aldaar werkzaam was als chauffeur/magazijnbediende bij de vestiging van Aldi te Best, heeft door bemiddeling van zijn letselschade deskundigen een schadevergoeding ontvangen van € 12.500,- . Het slachtoffer de heer J. de Laat liep door zijn werkzaamheden meerdere klachten op zoals meerdere hernia's en klachten aan het bewegingsapparaat. Door deze aandoeningen werd hij uiteindelijk arbeidsongeschikt verklaard. Uit onderzoek bleek vervolgens dat tijdens zijn arbeidszame leven bij Aldi het bedrijf nooit voor doelmatige hulpmiddelen gezorgd heeft om de verschillende ziekteverschijnselen te voorkomen.

De heer De Laat begon in 1989 als chauffeur. Tijdens het rijden onderging hij urenlang schadelijke trillingen door het ontbreken van een ergonomisch verantwoorde stoel. In 1994 wordt bij hem epilepsie vastgesteld, waardoor hij eigenlijk niet meer mag rijden. Niemand - ook de artsen niet - vertelt hem dat hij een gevaar op de weg is. Maar tot aan 2000 blijft de heer De Laat gewoon chauffeur. Na die tijd krijgt hij een andere baan bij het supermarktbedrijf als magazijnmedewerker. Hij moet lege pallets handmatig stapelen en kapotte exemplaren tussen de stapels uithalen. Veegwerkzaamheden moet hij in een ongunstige houding verrichten.

Begin 1997 valt de Aldi-chauffeur uit met een hernia, die na rust weer verdwijnt. In de loop der jaren zullen de klachten echter nog diverse malen terugkomen en zijn ook operaties noodzakelijk. Zowel in zijn tijd als chauffeur als in de periode als magazijnmedewerker doet Aldi helemaal niets aan de arbeidsomstandigheden. Daarmee schendt deze werkgever zijn zorgplicht. In het najaar van 2009 belandt de heer De Laat in de WIA.

Hij wendt zich tot een deskundige belangenbehartiger die uiteindelijk een schikking overeenkomt met de verzekeraar van Aldi. Mocht u ook hulp wensen bij bedrijfsgerelateerde klachten, neem dan contact met ons op!