Terug naar overzicht
± min

Amsterdam Sociaal strijdt tegen risico op letselschade bij snorfietsers

De politieke partij Amsterdam Sociaal is begonnen met een petitie om snorfietsen op fietspaden te laten rijden. Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag willen snorscooters van fietspaden weren, maar volgens lijsttrekker Bas Merkx lopen snorfietsers kans op ernstige letselschade of worden ze zelfs de dood ingejaagd.

Volgens Amsterdam Sociaal is het onverantwoord om snorfietsen, die maximaal 25 km/uur mogen rijden, tussen het drukke autoverkeer te plaatsen. Volgens Merkx brengt het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan een gevoel van schijnveiligheid teweeg bij fietsers. Bovendien lopen snorfietsers een hoger risico op ernstige letselschade, danwel een ongeluk met dodelijke afloop. In plaats van het aanpassen van richtlijnen zou volgens hem de politie strenger moeten optreden tegen te hard rijdende snorfietsers. De petitie loopt vooralsnog niet storm.

Snorfietsers op de rijbaan
Met het weren van de snorfietsers van de rijbaan moet overlast worden tegengegaan. Hoewel minister Melanie Schultz (Verkeer) en Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) niet van plan waren het beleid rond snorscooters aan te passen, hield voormalig verkeerswethouder Eric Wiebes hoop, zo meldt AT5. Wiebes vond dat er genoeg ruimte was voor plaatselijke richtlijnen waardoor snorfietsers toch naar de rijbaan verbannen konden worden.