Terug naar overzicht
Marijke van Veenen Marijke van Veenen
± min

Meer dan 500 letselschade slachtoffers in Brabant door recente vorst!

Nu de temperaturen in Nederland weer oplopen kan bij veel zienheuizen de balans worden opgemaakt. Hiermee wordt de impact van het winterweer duidelijk.

In West Brabant hebben de afdelingen spoedeisende hulp in veel Brabantse ziekenhuizen de afgelopen twee weken vele overuren moeten maken. Meer dan 500 mensen met letsel klopten aan op de SEH-afdelingen van de diverse Brabantse ziekenhuizen. Veel ongevallen zijn het gevolg van gladheid; niet alleen op de weg, maar evenzo op het ijs. Het bekende Amphia ziekenhuis met vestigingen in Breda en Oosterhout gaf aan drie maal zoveel patiënten te hebben gezien dan in een 'doorsnee' weekend.

Veel letsels hebben betrekking op handen en de pols, doordat zij zich bij een val vaak zelf probeerden op te vangen. Ook heup- en knieletsels passeerden de revue, evenals letsel aan de boven- en onderarmen en ellebogen. Slechts een paar mensen liepen een hersenschudding op. Sommigen werden naar een ziekenhuis vervoerd met onderkoelingsverschijnselen.

Voor zover ons als redactie bekend is, is er geen landelijke verzamelstaat hoeveel mensen nu letsel hebben opgelopen door het winterweer in geheel Nederland. Mocht u hier meer over weten, dan vernemen wij dat graag.

Mocht u letsel hebben opgelopen door toedoen van een ander tijdens deze vorstperiode, dan helpen wij u vanzelfsprekend ook geheel kosteloos verder. Neem in dat geval GRATIS contact op met ons secretariaat op 0800 - 0112 (gewoon lokaal tarief)