Terug naar overzicht
± min

Nieuw type rolstoel voor letselschade slachtoffers beschikbaar!

Het zal je maar gebeuren. Als gevolg van een ongeval raak je fysiek gehandicapt en je kunt je niet meer lopend voortbewegen. Een rolstoel biedt dan uitkomst. Maar de vrijheid die je voorheen ervaarde, raak je kwijt.

Thans is er een nieuw type rolstoel ontwikkeld voor onder andere letselschade slachtoffers welke zijn basis vindt in de Segway. Dit type rolstoel heeft de naam Genny 2.0 gekregen en heeft het design van een stoel met slechts twee wielen. Je verwacht dan ook dat je met deze stoel voorover of juist achterover valt. Als letselschade slachtoffer zit je niet op een tweede ongeval te wachten. Deze rolstoel heeft een nieuw soort zelf balancerende technologie in zich en wordt in werking gezet, vooruit of achteruit, door het bovenlichaam naar voren of achteren te bewegen. Ook kan deze Genny om haar eigen as draaien, waardoor de berijder uiterst wendbaar is.

Deze rolstoel zorgt ook voor vergroting van de bewegingsvrijheid omdat letselschade slachtoffers die rolstoel gebonden zijn, met deze stoel wel in staat zijn een hond uit te laten of een bezoek te brenegen aan het strand. Ook hoeft de berijder niet voortdurend naar de grond te staren, wat in de traditionele rolstoel wel moest gebeuren om te zien of het wegdek het toeliet om daarover heen te rijden. Zelfs sneeuw vormt voor Genny geen obstakel. De ontwerpers geven juist aan, doordat de berijder van een Genny, alleen maar vooruit en om zich heen hoeft te kijken, een enorm gevoel van vrijheid wordt verkregen.

Ook paralympisch speler Maikel Scheffers, die overigens zelf geen letselschade slachtoffer is, is enthousiast over Genny 2.0 en beaamt de mogelijkheden. ‘Genny 2.0 biedt voor veel mensen met een beperking, nieuwe mogelijkheden in de dagelijkse gang van zaken.’ Aldus de paralympiër.

Zie hieronder de informatieve film  :
http://www.youtube.com/watch?v=EAvroYW8AS0&feature=player_embedded