Terug naar overzicht
± min

Ogen van kleuter dichtgelijmd; Zweedse arts aansprakelijk!

Een dokter in Zweden ligt onder het vuur nadat hij de ogen van een kleuter van 22 maanden dichtlijmde. De ouders brachten het kind binnen nadat hij een gapende wonde aan zijn voorhoofd opliep, hij moest door de fout corrigerende chirurgie laten uitvoeren om dit recht te zetten. Het is nog niet duidelijk of de arts, die werkt op de spoedafdeling van een ziekenhuis in Göthenburg, aan een onderzoek onderworpen worden. De ouders dienden een klacht in bij de Zweedse gezondheidsraad december 2011. "Er zat lijm op zijn hele ooglid en onder zijn oog. Dit zou niet mogen gebeuren."

De arts had medische lijm gebruikt om de wond te dichten, maar hij zou er niet op hebben toegezien dat de lijm op de rest van het gezicht liep. De ouders van de kleuter zijn vooral boos dat het kind nodeloos onder het mes moest. "Een klein sneetje eindigde in verdoving en een operatie, en daar zijn heel wat risico's aan verbonden.

Het blijkt al de tweede keer te zijn dat een Zweedse arts deze fout maakt. Het tweede geval was in Västerbotten in het noorden van Zweden. Enkele maanden eerder lijmde een arts het oog toe van een vierjarige dicht bij de behandeling van een wond boven de wenkbrauw.

Gevallen als hierboven omschreven zijn ons in Nederland nog niet bekend.