Terug naar overzicht
± min

Politie op de bon!

Wat weinigen nog voor mogelijk hielden blijkt nu toch waarheid te worden voor het team van wijkagenten van de regio Gooi- en Vechtstreek. Agenten van dit korps worden voor volgende week opgetrommeld om die donderdag maar liefst negen uren lang bekeuringen te gaan uitschrijven. Het zou hierbij niet gaan om een actie om de veiligheid van ongevallen met letsel te voorkomen, maar om niet behaalde 'bonnenquota'. Hoewel formeel niet bevestigd, zou zelfs de agent die er in slaagt de meeste bekeuringen te schrijven ook een prijs kunnen krijgen! Werkelijk ongelooflijk!

Reden voor deze rigoureuze maatregel is dat de feitelijk leidinggevende niet te spreken is over het aantal bekeuringen dat geschreven is en met deze maatregel probeert om zijn quotum te behalen. De politie is niet bereikbaar voor commentaar, maar e.e.a. blijkt uit een interne mail van een wijkteamchef waarvan de Telegraaf in het bezit is gekomen.

Niet alleen burgers, maar evenzo politici lijken verbolgen te zijn over deze actie, omdat juist de minster van Veiligheid en Justitie, de heer Opstelten, diverse keren heeft aangegeven dat het afgelopen moet zijn met die idiote bonnenquota. Volgens de SP kan de minster het maar moeilijk verkroppen dat hij voortdurend door ‘zijn organisatie’ in zijn hemd wordt gezet. De overijverige wijkchef heeft in zijn mail aangegeven dat hij heeft geconstateerd dat dit jaar slechts 250 bekeuringen zijn uitgeschreven, terwijl hij op 2000 moet eindigen! Bijna te zielig voor woorden… .