Terug naar overzicht
± min

Zorgverzekeraars zorgen slecht voor letselschade slachtoffers!

Steeds meer apothekers lijken problemen te hebben met vele zorgverzekeraars. Zo zullen letselschade slachtoffers, als er geen verbetering gaat optreden in de verhouding tussen vele apothekers en zorgverzekeraars, fors moeten bijbetalen voor hun medicijnen, omdat zorgverzekeraars het mes op de keel van apothekers zetten, zo waarschuwt de landelijke apothekersvereniging.

Rond november/december 2011 hebben vele zorgverzekeraars apothekers geconfronteerd met een wurgcontract waarover niet verder gediscussieerd of onderhandeld kon worden, aldus de KNMP, de beroeps- en brancheorganisatie voor apothekers. Een woordvoerder licht toe: "Nieuwe contracten zijn heel laat opgestuurd. Daarnaast gaat het vaak om heel lage tarieven, terwijl apothekers met hogere kosten zitten."

Voor iedereen, en zeker voor de zorgverzekeraars, is het wel duidelijk wie de rekening hiervan gepresenteerd krijgt. Dat zullen dus vaak de mensen (lees: letselschadeslachtoffers) zijn die de medicatie nodig hebben of van bepaalde hulpmiddelen, welke via de apotheek verkregen worden, afhankelijk zijn. De hulpbehoevende is dus weer de dupe van de strijd die thans tussen apothekers en zorgverzekeraars is losgebarsten.

Aldus de KNMP hebben een groot aantal apothekers nog geen contract getekend met een verzekeraar, omdat ze zich klemgezet voelen. Dit kan er weer toe leiden dat medicijnen of de begeleiding die een slachtoffer krijgt van een apotheek bij het verkrijgen van hulpmiddelen, niet of nog niet vergoed zullen worden.

Blijkbaar maken nu ook de zorgverzekeraars misbruik van hun machtspositie! Meld ons uw ervaringen!